Octavian Jurma, veste bună pentru români: „Majoritatea judeţelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători”

Octavian Jurma, veste bună pentru români: „Majoritatea judeţelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători”

Octavian Jurma afirmă, miercuri seară, că majoritatea judeţelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători, dacă trendul actual se menţine constant şi dacă se respectă restricţiile. Judeţul Sibiu ar fi, potrivit estimărilor medicului, singurul care în 28 decembrie ar avea incidenţă de peste 9 la mie, explicaţia sa fiind că judeţul este în creştere masivă în ultima perioadă, cel mai probabil din cauza cazurilor anterioare când s-a subestimat incidenţa. Tot în 28 decembrie, judeţele Argeş, Bihor şi Vâlcea vor avea peste 3 la mie incidenţă.

EXCLUSIV Soluţia lui Alexandru Rafila pentru a stopa valul uriaş de morţi de COVID: „Oamenii stau acasă până când boala se agravează”Alte Articole

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

EXCLUSIV Soluţia lui Alexandru Rafila pentru a stopa valul uriaş …Nelu Tătaru: Ce era valabil anul trecut nu mai este valabil …

”Majoritatea judeţelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători dacă trendul actual se menţine constant. Vă atrag atenţia că prognoza în această perioadă este puternic influenţată de măsurile luate şi conformarea populaţiei cu acestea. Dintre acestea, vaccinarea este cel mai important factor care poate accelera ieşirea din valul valul 4-Delta, alături de conformarea cu măsurile existente”, a scris epidemiologul pe Facebook.

Octavian Jurma: Vom avea sub 2500 de cazuri pe zi înainte de Sărbători, dar noiembrie va aduce record de decese

Potrivit estimărilor acestuia, în 28 decembrie, judeţul Sibiu ar fi singurul din ţară cu incidenţă de peste 9 la mie.

Răspunzând unor întrebări, epidemiologul explică că judeţul este ”în creştere rapidă”.

”Nu sunt sigur că nu sunt alocările din urmă de vina. Sunt nişte evoluţii foarte dubioase la nivel de judeţ”, afirmă epidemiologul, care, într-un alt comentariu adaugă: ”Sibiu e un outlier clar, dar pot fi alocări din urmă când probabil s-a subestimat masiv incidenţa”.

Octavian Jurma a mai precizat că ”deschiderea şcolilor în format fizic la o incidenţă mare (peste 3 la mie), lipsa de conformare cu măsurile de limitare a pandemiei, relaxarea prematură, haosul politic toate pot să producă platouri (număr constant de cazuri) înalte”.

Octavian Jurma prezintă, miercuri seară, prognoza simplă a incidenţei pe judeţe în perioada următoare.

Incidenţa cazurilor de COVID-19 cumulată la 14 zile este mai mare sau egală cu 6 la mia de locuitori în 200 de oraşe, în scădere faţă de ziua precedentă, a informat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Potrivit GCS, incidenţa este peste 10 la mia de locuitori în 69 de oraşe.

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare au fost înregistrate în Bucureşti – 1.560 şi în judeţele Sibiu – 703, Constanţa – 662, Cluj – 628, Galaţi – 568, a informat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică.

Cele mai puţine cazuri noi de COVID-19 au fost în judeţele Covasna – 42, Giurgiu – 77, Bistriţa-Năsăud – 84, Botoşani – 96, Mehedinţi – 98.

Capitala are o incidenţă de 12,89 cazuri la mia de locuitori, în scădere de 12 zile.

Judeţul Ilfov se situează pe primul loc în ceea ce priveşte incidenţa infectărilor cumulată la 14 zile, cu 14,76 cazuri la mia de locuitori. Incidenţe mari înregistrează şi în judeţele Prahova – 11,19, Bihor – 10,82, Alba – 10,17, Arad – 10,01.

Citește și…

Vești foarte BUNE pentru românii care NU vor să se vaccineze..

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV