Plantele de apartament care-ți parfumează casa în mod natural. Florile cu mireasmă de ciocolată, vanilie sau scorțișoară

Plantele de apartament care-ți parfumează casa în mod natural. Florile cu mireasmă de ciocolată, vanilie sau scorțișoară

Plantele de apartament pot conferi locuinței tale nu numai o notă personală din punct de vedere estetic, dar și un parfum îmbietor.

Cultivarea plantelor de interior este o modalitate excelentă de a adăuga culoare și vitalitate casei tale. Pe lângă aspectul lor colorat multe plante de apartament sunt frumos parfumate, de aceea în casa ta vei fi mereu întâmpinat cu miresme proaspete.Alte Articole

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Viviana Sposub, reacţie incredibilă când a fost întrebată …Coşmarul unui proprietar, persoane necunoscute i-au vândut …

Gardenia

Gardenia este unele dintre plantele care fac flori surprinzător de parfumate. Florile albe arată minunat cuibărite printre frunzele lucioase, verzi și închise. Gardenia are nevoie de multă lumină. Condițiile ideale de lumină sunt de cel puțin 6 până la 8 ore pe zi. Ferestrele de sud și de sud-vest ale casei tale sunt cele mai bune, ține-le departe de căldura caldă directă în lunile mai calde de vară.

Plantele de citrice

Când intri într-o cameră care conține o plantă de citrice, nu poți rata parfumul aromat și puțin înțepător. Fie că este vorba de tei, lămâie sau portocală, plantele de citrice de interior sunt unele dintre cele mai bune plante de interior și o modalitate excelentă de a vă împrospăta casa.

Plantele pe care să nu le ţii în casă dacă ai animale de companie

Lavanda

Lavanda nu este doar o plantă cu aspect frumos, dar este recunoscută și pentru parfumul intens. Mireasma relaxantă și blândă este foarte specială și se poate umple întreaga într-o manieră subtilă. Adesea cultivată în aer liber, levănțica este o plantă minunată de adus și în interior.

Iasomia

Ca și în cazul muşcatelor, nu toate plantele de iasomie au flori care sunt parfumate. Jasminum Polyanthum emană un parfum dulceag, tropical pe timp de noapte. Planta de iasomie din Azore are, de asemenea, flori parfumate care înfloresc din primăvară până în toamnă, acestea emană un miros minunat care este similar cu florile de Gardenia.

 

Geranium 

Geranium, denumită și „mușcata englezească” este o altă plantă care poate emana un parfum special. În timp ce unele muscate nu au miros, altele au un parfum unic care poate umple o cameră cu parfum de lămâie, trandafir și chiar nucșoară sau vanilie, în funcție de soiul ales. Mușcatele sunt plante care contribuie la estetica vizuală a unei încăperi datorită florilor în culori aprinse.

Roinița

Prospețimea plantei de roiniță este minunată pentru orice cameră din casa ta. Păstrați planta lângă o fereastră deschisă pe vreme mai caldă – fluxul de aer va ajuta la eliberarea parfumului de lămâiță din frunze.

Măslin

Înflorirea unei plante de măslin dulce au un miros excepțional, greu de rezistat. Planta în sine are frunze strălucitoare, lucioase, în timp ce florile sunt ciorchini de flori albe mici, care au un parfum ușor de floare portocalie.

Menta

Deși menta nu face flori, aroma minunată pe care o emană poate umple o întreagă cameră, mai ales când sufla un curent de aer ușor sau o briză. Există o mare varietate de mentă din care puteți alege, toate cu parfum proaspăt.

Plumeria

Plumeria este o plantă tropicală care este cultivată pentru parfumul său incredibil și florile superbe. Plumeria este folosită pentru fabricarea uleiului hawaian. Florile vin într-o varietate de nuanțe diferite de culori, inclusiv alb, galben, roșu, roz și portocaliu.

Plante aromatice vindecatoare ce trebuie sa fie in orice bucatarie

Heliotrope

Dacă ești în căutarea unei plante impresionante cu flori și care miroase grozav, Heliotropele sunt acelea. Plantele vor arăta minunat în casa ta, iar florile au un parfum exotic care îți va aminti de vanilie. Majoritatea Heliotropelor sunt colorate în violet vibrant standard, dar și alte culori.

Hoya

Plantele Hoya au frunze vibrante de un verde cerat, motiv pentru care sunt cunoscute și sub numele de plantele de ceară. Dar nu frunzele pun planta Hoya pe această listă, ci florile lor dulci și parfumate. Hoya are ciorchini de flori în formă de umbrelă care emană un miros minunat de ciocolată care devine mai puternic seara.

Eucaliptul

O altă plantă fără flori, dar care este minunat de parfumată este eucaliptul. Cele mai multe soiuri de eucalipt au frunze parfumate, care au o culoare frumoasă – variațiile de albastru, verde și argintiu fac ca această plantă să înveselească orice cameră.

 

 

Citește și…

VESTE ȘOC PENTRU ABSOLUT TOATĂ ROMÂNIA! Au anunțat chiar acum! SE ÎNTÂMPLĂ DE CRĂCIUN

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV