SUA începe vaccinarea anti-Covid la grupa de vârstă 5-12 ani. 28 de milioane copii sunt eligibili pentru imunizare

SUA începe vaccinarea anti-Covid la grupa de vârstă 5-12 ani. 28 de milioane copii sunt eligibili pentru imunizare

Oficialii sanitari din SUA au dat aprobarea finală pentru administrarea de doze pentru copii din vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech. FDA deja autorizase utilizarea vaccinului la copii cu vârste între 5 şi până la 12 ani. Este vorba despre doze care reprezintă o treime faţă de cele administrate adolescenţilor şi adulţilor.

CDC este cel care recomandă oficial cine ar trebui să primească vaccinurile aprobate de FDA. Anunţul a fost făcut de dr. Rochelle Walensky, directorul CDC, la câteva ore după ce un grup consultativ a decis în unanimitate că dozele Pfizer ar trebui să fie administrate celor aproximativ 28 de milioane de copii din grupa de vârstă.Alte Articole

Este oficial! Alocațiile și pensiile vor crește de la 1 ianuarie …

Ploile torenţiale au făcut ravagii. Cel puţin 11 oameni au …Eric Adams, al doilea primar de culoare din istoria New York-ului. …

„Ca mamă, încurajez părinţii care au întrebări să discute cu medicii pediatri, cu asistentele din şcoli sau farmacistul local pentru a afla mai multe despre vaccin şi importanţa de a-şi imuniza copiii”, a spus Walensky într-un comunicat citat de AP.

Citeşte şi Scade vârsta de vaccinare anti-Covid. China şi Argentina încep imunizarea copiilor cu vârsta de peste 3 ani

Anterior, în aceeaşi zi, ea a declarat că deşi riscul de dezvoltare a unei forme grave de boală şi riscul de deces la copiii mici este mai scăzut decât la adulţi, el există, şi a mai spus că boala a avut un impact profund social, asupra sănătăţii mintale şi educaţiei, inclusiv a accentuat disparităţile în ceea ce priveşte învăţarea. „Există copii de clasa a doua care nu au avut parte vreodată de un an de şcoală normal. Vaccinarea pediatrică are puterea de a ne ajuta să schimbăm asta”, a afirmat ea.

Preşedintele Joe Biden a spus că decizia este „un punct de cotitură”. „Va permite părinţilor să încheie luni de griji legat de copiii lor şi să reducă măsura în care copiii pot da virusul altora. Este un pas important înainte pentru naţiunea noastră în lupta împotriva virusului”, a transmis preşedinţia SUA într-un comunicat.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă îi îndeamnă pe părinţi să-şi vaccineze copiii: „O să fie greu să limităm pandemia fără vaccinarea tinerilor”

Copiii cu vârste între 5 şi 12 ani vor primi două doze reduse, la distanţă de trei săptămâni, din vaccinul Pfizer/BioNTech – calendarul fiind menţinut, însă vor fi utilizate ace de dimensiuni mai mici.

Weekendul trecut, Pfizer a început să livreze în statele americane milioane de fiole cu doze pentru copii, care au capace portocalii, pentru a evita ca ele să fie încurcate cu cele destinate adulţilor, care au capac mov.

Citește și…

VESTE ȘOC PENTRU ABSOLUT TOATĂ ROMÂNIA! Au anunțat chiar acum! SE ÎNTÂMPLĂ DE CRĂCIUN

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV