Ultimatum pentru CERTIFICATUL VERDE: „Deja este prea târziu”

Ultimatum pentru CERTIFICATUL VERDE: „Deja este prea târziu”

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă afirmă, miercuri seară, referindu-se la certificatul verde, că este ”deja destul de târziu”, dar este important ca legea să fie adoptată cât mai repede. Mihăilă afirmă că este necesar să se ajungă la un consens politic, astfel încât legea să fie acceptabilă pentru toate forţele, dar să nu conţină prea multe prevederi, cum ar fi testarea gratuită, care să-i scadă eficienţa.

Hotărârea CNSU de impunere a certificatului verde pentru bucureșteni, anulată de Tribunalul BucureștiAlte Articole

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Radu Ţincu: „Din păcate, numărul morţilor va fi mare …Raed Arafat, anunț despre pacienții Covid, transferați în …

”Deja este destul de târziu. Adoptarea proiectului de lege este bine să fie oricând, însă, cu cât mai repede cu atât mai bine”, a afirmat, miercuri seară, la Profit News, Ioana Mihăilă, referindu-se la certificatul verde pentru angajaţii din anumite domenii.

Aceasta afirmă că este surprinsă de discursul parlamentarilor PSD, care, deşi sunt medici, tratează subiectul în cheie politică.

Lista supermarketurilor care permit accesul fără certificat verde. Unde îşi pot face cumpărăturile persoanele nevaccinate

”Pe de o parte, mă surprinde discursul PSD care ţine să menţioneze că are specialişti pe sănătate şi totuşi aleg să meargă pe varianta politică şi să nu meargă pe varianta acestui certificat verde, aleg să nu vadă beneficiile acestui certificat verde în ţările unde a fost implementat”, a mai declarat Ioana Mihăilă.

Aceasta a mai afirmat că USR este dispus să discute despre variante la certificatul verde, dar este nevoie de un consens politic pentru adoptarea legii.  ”Cred că este bine ca toate forţele politice să discute şi să găsească o formă cât mai acceptabilă, dar care să nu-şi piardă eficienţa”, a mai afirmat Mihăilă.

Aceasta crede că includerea în lege a unor prevederi care vizează testare gratuită o perioadă foarte lungă ”ne duce într-o întârziere foarte mare” şi nu se atinge scopul urmărit, respectiv creşterea ratei de vaccinare.

Senatul a respins, miercurea trecută, legea care vizează introducerea certificatului verde pentru angajaţii din anumite domenii.

Legea care impune certificatul verde a ajuns la Camera Deputaţilor, fiind trimisă pentru raport la şase comisii, ceea ce, susţine Ioana Mihăilă, va duce la întârzieri.

Citește și…

Vești foarte BUNE pentru românii care NU vor să se vaccineze..

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV