Vaccin anti-Covid Republica Moldova. Salariaţii vor primi două zile libere plătite pentru fiecare doză

Vaccin anti-Covid Republica Moldova. Salariaţii vor primi două zile libere plătite pentru fiecare doză

Vaccin anti-Covid Republica Moldova. De asemenea, proiectul de hotărâre asigură cadrul normativ necesar pentru a permite compensarea din bugetul de stat a cheltuielilor angajatorilor privind achitarea indemnizaţiilor pentru şomaj tehnic, a indemnizaţiilor pentru zilele libere acordate pentru îngrijirea copiilor până la 12 ani şi a copiilor cu dizabilităţi în cazul sistării procesului educaţional în regim fizic.

Vaccin anti-Covid Republica MoldovaAlte Articole

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Coronavirus Franţa: S-au înregistrat peste 10.000 de cazuri …Motivele pentru care scenariul unei pene de curent totale la …

Începând cu luna noiembrie 2021, indemnizaţiile menţionate vor fi solicitate prin intermediul Ghişeului unic de raportare electronică, de către angajatori şi vor fi achitate de Casa Naţională de Asigurări Sociale, în cazul primelor două indemnizaţii şi de către Serviciul Fiscal de Stat, pentru compensarea costurilor salariale pentru zilele libere acordate pentru vaccinare.

Citeşte şi: Vacanţa elevilor s-ar putea prelungi din cauza pandemiei şi în Republica Moldova

Conform proiectului, pentru indemnizaţiile acordate salariaţilor în şomaj tehnic şi indemnizaţiile acordate salariaţilor cu copii în vârstă de până la 12 ani şi copii cu dizabilităţi, care beneficiază de zile libere în cazul suspendării temporare a procesului educaţional în regim fizic, a fost stabilit un plafon de 150 de lei pe zi, reprezentând circa 50% din câştigul salarial mediu lunar brut pe zi pe trimestrul II al anului 2021.

Pentru compensaţia privind implementarea măsurilor speciale de asigurare a securităţii, protecţiei vieţii şi sănătăţii populaţiei în caz de stare de urgenţă în sănătatea publică – un plafon de 450 de lei pe zi, reprezentând circa 150% din câştigul salarial mediu lunar brut pe zi pe trimestrul II al anului 2021, conform datelor raportate de Biroul Naţional de Statistică, potrivit Agerpres.ro.

Pentru implementarea proiectului în ultimul trimestru al acestui an sunt necesare mijloace financiare în sumă de circa 45 de milioane de lei, resurse care au fost prevăzute în bugetul de stat.

Citește și…

Vești foarte BUNE pentru românii care NU vor să se vaccineze..

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV