Marcel Ciolacu, înaintea negocierilor PNL – PSD. „Suntem optimişti. Vom merge cu propunerea de premier la Cotroceni”

Marcel Ciolacu, înaintea negocierilor PNL – PSD. „Suntem optimişti. Vom merge cu propunerea de premier la Cotroceni”

Marcel Ciolacu a afirmat, înaintea negocierilor cu PNL, că PSD va merge la discuţii cu măsurile pe care consideră că trebuie aplicate urgen.

„Suntem optimişti că trebuie să venim cu o soluţie şi românii, noi considerăm, că s-au săturat de clasa politică fără să aibă nicio soluţie în acest moment.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Ministrul Educaţiei, chemat la audieri în Comisia de Muncă …Florin Cîţu, măsuri de urgenţă în criza de oxigen din spitale. …

Noi vom merge cu propunerea de premier la Cotroceni, aşa este constituţional”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă este dispus să accepte varianta ca PNL să rămână cu postul de premier, aşa cum ar insista Klaus Iohannis, preşedintele PSd a spus că nu au existat deocamdată discuţii despre „nicio funcţie”.

„Toate discuţiile au fost pe măsurile urgente care trebuie luate”, a explicat Ciolacu.

Liderul PSD a evitat să răspundă cum vor proceda social-democraţii dacă va fi avansată propunerea de premier PNL.

„Sunt ferm că şi eu şi domnul Iohannis vom respecta Constituţia României. Vom merge cu o propunere de prim-ministru. Consider că şi noi şi domnul preşedinte suntem obligaţi să respectăm Constituţia”, a conchis Ciolacu.

Liderii PNL şi PSD se întâlnesc joi pentru a găsi o soluţie de a ieşi din criza guvernamentală ce durează de peste două luni. Florin Cîţu a anunţat deja liberalii vor formarea unei majorităţi în jurul unui premier PNL, în vreme ce Marcel Ciolacu a reiterat că merge la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru din partea PSD.

PNL reia negocierile cu PSD, începând cu ora 14:00. Florin Cîţu a precizat încă de miercuri seară că a discutat la telefon cu Marcel Ciolacu şi au stabilit că întâlnirea PNL – PSD va avea loc joi la Camera Deputaţilor.

Citeşte şi: PNL reia negocierile cu PSD. Postul de premier, motiv de dispută între liberali şi social-democraţi

PNL, USR și UDMR nu pot forma din punct de vedere matematic o majoritate în Parlament, susţine liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis. Social-democratul consideră că Alexandru Rafila ar fi un excelent ministru al Sănătății.

„În acest moment, pe calcule matematice clare, nu pe invenții, PNL cu USR și cu UDMR nu mai pot forma o majoritate în Parlament. Cei de la minoritățile naționale au anunțat că nu mai susțin un astfel de Guvern. Aceste explicații pe care le-am văzut în spațiul public avansate de cei de la PNL și anume că grupul care a migrat de la PNL către Ludovic Orban vor vota un eventual Guvern Cîțu este o glumă atât de proastă, încât nici nu știu cum s-o pot interpreta”, a precizat Alfred Simonis (PSD).

Citeşte şi: Alfred Simonis, încrezător că PSD va intra la guvernare. „Coaliția PNL – USR – UDMR nu are șanse. Suntem îndreptățiți politic”

Citește și…

Vești foarte BUNE pentru românii care NU vor să se vaccineze..

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV