Nicuşor Dan, după întâlnirea cu Florin Cîţu: Nu se pune problema triplării facturilor bucureştenilor la iarnă

Nicuşor Dan, după întâlnirea cu Florin Cîţu: Nu se pune problema triplării facturilor bucureştenilor la iarnă

Nicuşor Dan a dat asigurări că facturile bucureştenilor nu vor suferi creşteri exagerate în această iarnă.

Nicuşor Dan a organizat luni o întâlnire cu liderii grupurilor politice din Consiliul General al Capitalei și cu reprezentanții companiei municipale Termoenergetica pentru a discuta despre prețurile pentru termoficare din această iarnă.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Nicuşor Dan nu a putut intra în Palatul Victoria fiindcă nu …Rareş Bogdan, despre negocierile cu PSD şi USR: Nu se pune …

„Am cerut celor de la Termoenergetica să ne dea detalii privind formarea prețului pentru distribuția și transportul energiei termice, ca să avem o evaluare a uneia dintre componentele importante ale viitorului preț al gigacaloriei (cealaltă componentă fiind prețul de producție a energiei termice).

Punctual pentru București, am ridicat problema achiziției ELCEN de către Primăria Capitalei și am convenit că va avea loc o discuție separată cu premierul Florin Cîțu, în această săptămână. Voi merge la această discuție după ce voi avea o nouă întâlnire cu reprezentanții Termoenergetica și cu liderii grupurilor din CGMB, ca să pot veni cu propuneri concrete și cu o viziune comună la nivelul Bucureștiului despre problema termoficării. Vorbim nu doar de soluții de sprijin pentru această iarnă, ci de refacerea pe fond a unui sistem de termoficare învechit, care până acum a fost doar cârpit, nu modernizat”, a declarat primarul general Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Gabriela Firea, nemiloasă cu Nicuşor Dan. „A constatat că s-a terminat pandemia! Așa terminată, a omorât și chinuit atâția oameni!”

Termoenergetica, furnizorul de agent termic din Capitală, cere majorarea tarifului de distribuție și transport a energiei termice cu peste 85%, conform Hotnews.ro. Tariful actual este 220 lei fără TVA, iar majorarea cerută trebuie aprobată de ANRE.

Citeşte şi: Nicușor Dan promite că Primăria Capitalei va plăti cel puţin 66% din preţul gigacaloriei: Avem bani să acopere toate cele patru luni!

Acestei majorări se adaugă și majorarea cu 86% a prețului de producție a gigacaloriei de la 206 la 329 lei plus TVA pentru ELCEN, deja aprobată de ANRE, astfel că per total prețul pe gigacalorie ar putea ajunge undeva la 740 lei fără TVA, aproape 900 de lei cu TVA 19%.

Termoenergetica vrea majorarea tarifului la distribuție și transport deoarece pierderile pe rețea au crescut, ajungând la 2.200.000 l/h în 2020 (în 2021 se calculează și se stabilesc pierderile pe 2020), dar și în contextul în care prețul de producere a gigacaloriei a crescut cu 86%. Astfel, Termoenergetica plătește mai scump pierderile, iar asta se vede pe factură.

Citește și…

Vești foarte BUNE pentru românii care NU vor să se vaccineze..

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV