Nicuşor Dan nu a putut intra în Palatul Victoria fiindcă nu e vaccinat. Unde s-au mutat discuţiile cu Florin Cîţu

Nicuşor Dan nu a putut intra în Palatul Victoria fiindcă nu e vaccinat. Unde s-au mutat discuţiile cu Florin Cîţu

Conform programului oficial al premierului Florin Cîțu, acesta ar fi trebuit să aibă o discuție cu primarul Capitalei, pe tema creșterii prețului la gigacaloriei. Ultimele calcule arată că facturile bucureștenilor ar urma să se tripleze, însă Nicușor Dan a dat asigurări că nu va fi cazul.

Întâlnirea dintre cei doi s-a mutat la sediul PNL, acolo unde, potrivit declarațiilor făcute la ieșire de edil, acesta a primit asigurări că guvernul va subvenționa costurile de producție pentru ca facturile la întreținere să nu explodeze.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Rareş Bogdan, despre negocierile cu PSD şi USR: Nu se pune …Răsturnare de situaţie privind întâlnirea dintre liderii …

Întrebat de jurnaliști la sediul PNL dacă are certificat verde și dacă a venit la sediul partidului deoarece nu ar fi avut certificatul verde care se solicită de regulă la intrarea în Guvern, acesta a spus:

„Nu am în momentul acesta, dar nu ăsta a fost motivul pentru care am venit aici, da? Am ajuns acolo și mi s-a comunicat să vin aici. Când am ajuns acolo mi s-a comunicat că întâlnirea s-a mutat, m-am urcat în mașină și am venit aici.”, a spus Nicușor Dan.

Nicușor Dan a afirmat că a discutat cu premierul interimar Florin Cîţu despre prețul gigacaloriei. Edilul Capitalei a explicat că Primăria va continuă să plătească două treimi din acest cost.

„Până la 1 noiembrie 2021, pe Municipiul București, raportul era 2 la 1, două părți plătea primăria, o parte cetățeanul. Raportul nu o să fie mai mic, Primăria plus Guvernul o să plătească cel puțin 2 treimi. Dacă anul trecut a fost 195 lei, să fie și anul acesta tot de 195 lei”, a spus Nicuşor Dan.

„Ceea ce poate să facă Guvernul este să subvenționeze gazul și să scadă prețul de producție care este furnizat de ANRE”, a adăugat el.

Nicuşor Dan a spus că intenţionează să se vaccineze

Primarul spune că, fiind un om care vine din mediul academic, are încredere în ştiinţă şi se va vaccina. Întrebat în emisiunea Insider Politic dacă este antivaccinist, Nicuşor Dan a negat vehement.

„Nicidecum, nicidecum! După cum ştiţi, sunt un om de ştiinţă, sunt un om care vine din mediul academic, care citeşte, se informează şi ascultă de vocea ştiinţei. Mi-am vaccinat fetiţa. Nu m-am vaccinat pentru că am trecut prin coronavirus, mi-a adus fetiţa de la grădiniţă. Sunt cam cinci-şase luni de atunci. Mă voi vaccina şi în momentul în care mă voi vaccina o să aflaţi”, a afirmat Nicuşor Dan în emisiunea difuzată duminică de Prima TV.

Nicuşor Dan a organizat luni o întâlnire cu liderii grupurilor politice din Consiliul General al Capitalei și cu reprezentanții companiei municipale Termoenergetica pentru a discuta despre prețurile pentru termoficare din această iarnă.

„Am cerut celor de la Termoenergetica să ne dea detalii privind formarea prețului pentru distribuția și transportul energiei termice, ca să avem o evaluare a uneia dintre componentele importante ale viitorului preț al gigacaloriei (cealaltă componentă fiind prețul de producție a energiei termice).

Punctual pentru București, am ridicat problema achiziției ELCEN de către Primăria Capitalei și am convenit că va avea loc o discuție separată cu premierul Florin Cîțu, în această săptămână. Voi merge la această discuție după ce voi avea o nouă întâlnire cu reprezentanții Termoenergetica și cu liderii grupurilor din CGMB, ca să pot veni cu propuneri concrete și cu o viziune comună la nivelul Bucureștiului despre problema termoficării. Vorbim nu doar de soluții de sprijin pentru această iarnă, ci de refacerea pe fond a unui sistem de termoficare învechit, care până acum a fost doar cârpit, nu modernizat”, a declarat primarul general Nicuşor Dan.

 

 

Citește și…

Vești foarte BUNE pentru românii care NU vor să se vaccineze..

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV