Beatrice Mahler, avertisment dur despre bolnavii de COVID care semnează să nu fie duşi la ATI. „După ce ajunge într-o stare critică, pacientul acceptă transferul”

Beatrice Mahler, avertisment dur despre bolnavii de COVID care semnează să nu fie duşi la ATI. „După ce ajunge într-o stare critică, pacientul acceptă transferul”

Beatrice Mahler a dezvăluit că pacienţii acceptau să fie duşi la ATI, abia în momentul în care ajungeau într-o stare critică.

Managerul Institutului „Marius Nasta” a fost întrebat, sâmbătă, la Maratonul Informării, dacă mai sunt pacienţi cu COVID trataţi pe holurile unităţilor spitaliceşti.Alte Articole

Doliu în lumea muzicii! A murit artistul Petrică Mâțu Stoian

Raed Arafat, semnal de alarmă despre valul cinci al pandemiei. …Valeriu Gheorghiţă: Câţi oameni mai trebuie să moară să …

„Încă da. Încă în Bucureşti sau la Marius Nasta nu simţim o scădere a numărului de cazuri care se prezintă şi care au nevoie de un pat şi de terapie intensivă.

Din păcate, atunci când te confrunţi cu o tulpină Delta extrem de contagioasă, riscul ca numărul de cazuri să fie foarte mare şi de aici să selectezi un număr mare de persoane cu forme critice de boală şi dacă mai punem peste acest lucru şi frica care a venit ca un cuvânt de ordine în acest val patru în mintea tuturor celor care s-au îmbolnăvit, avem practic situaţia extrem de dificilă prin care trecem în acest moment, în care vin oameni şi la noi la Nasta am avut mai mulţi pacienţi care la început în momentul în care au venit chiar dacă au acceptat-o oxigeno-terapia au semnat în foaie că ei stau în spital să nu fie duşi în Terapie Intensivă.

Această frică este reală. Sigur, ulterior după ce pacientul ajunge într-un moment critic acceptă transferul în terapie dacă este loc”, a explicat Beatrice Mahler, conform News.ro.

Citeşte şi: Continuă criza paturilor de la ATI! Doar cinci sunt libere acum la nivel naţional

Beatrice Mahler, avertisment dur despre bolnavii de COVID care semnează să nu fie duşi la ATI. De ce nu este indicat ca oamenii să ia antibiotice acasă

De asemenea, Beatrice Mahler a mai declarat că nu este normal ca pacienţii cu COVID la debutul bolii sau când sunt acasă să primească antibiotice cu spectru larg.

„Indicaţia de antibiotic pentru un pacient cu infecţie virală sau pneumonie indusă de virusul SARS-CoV-2 poate să existe, dar în situaţii excepţionale, nu atunci când ai analize sau dovezi că pacientul respectiv are o suprainfecţie bacteriană. În spitale se întâlnesc astfel de situaţii la pacienţii critici, dar nici într-un caz acasă, nici într-un caz la debut de simptomatologie nu e normal să vedem reţete cu tavanic sau alte antibiotice cu spectru larg. E o pandemie de antibioterapie”, a mai afirmat Managerul Institutului „Marius Nasta”, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Vaccinarea anti-COVID va fi obligatorie pentru copii. Prima ţară din lume care ia acasă măsură. Mii de români trăiesc acolo

Citește și…

Petrică Mâțu Stoian A MURIT! Este TRAGEDIA SERII în România. Cauza cutremurătoare a decesului

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV