Nouă mari oraşe care ar putea fi acoperite de ape până în 2030. Experţii trag un semnal de alarmă pentru salvarea unor metropole ca Amsterdam sau New Orleans

Nouă mari oraşe care ar putea fi acoperite de ape până în 2030. Experţii trag un semnal de alarmă pentru salvarea unor metropole ca Amsterdam sau New Orleans

Climate Central a creat o hartă pentru a evalua ce părți ale Pământului şi, implicit, oraşe vor fi sub apă înainte de 2030 din cauza creșterii nivelului mării. Harta a fost creată prin folosirea informațiilor din raportul „Cod roșu pentru umanitate”, pe care grupul interguvernamental de experți al ONU însărcinat cu evaluarea riscurilor asupra încălzirii globale (IPCC) l-a publicat în luna august.

Factorul de bază care a stat la baza creării acestor indicatori a fost traiectoria actuală a poluării, iar oamenii de știință avertizează că, dacă nu se va acţiona rapid, șase orașe sunt în pericol să fie acoperite de apă parțial sau integral în mai puțin de un deceniu.Alte Articole

Răsturnare de situaţie în scandalul morţii lui Petrică Mâţu …

Cinci pași importanți atunci când folosești placa de păr. …Află cele mai bune metode pentru a-ți curăța placa de păr …

Citeşte şi Încălzirea globală aduce temperaturile de la Barcelona, la Bucureşti. Efectele dramatice ale schimbărilor climatice, 22 de grade în Capitală cu 50 de zile înainte de Crăciun, mergem în tricou pe stradă

Amsterdam, Olanda

Chiar dacă de-a lungul anilor, autoritățile olandeze au încercat să combată fenomenul de intensificare a nivelului mării, apărându-se cu succes împotriva  inundațiilor, se pare că Amsterdam este vizat direct de o scufundare cel puțin parțială până în 2030.

Basra, Irak

Este situat de-a lungul fluviului Șatt al-Arab. , care se scurge în Golful Persic. Învecinându-se cu mlaștini adânci, Basra s-ar putea trezi parțial sau complet scufundat înainte de sfârșitul acestui deceniu.

New Orleans, SUA

Oraşul are deja un faimos sistem de diguri pentru a-l proteja de inundații. Cu toate acestea, predicțiile oamenilor de știință subliniază faptul că autoritățile trebuie să facă mai mult pentru a le da șansa locuitorilor din New Orleans de a prinde și următorul deceniu, reamintind că în 2005, Uraganul Katrina a reușit să penetreze sistemul de diguri al orașului.  De altfel, New Orleans este cunoscut pentru trecutul său legat de apă. în 1910, cu ajutorul a numeroase pompe mari, compania Albert Baldwin Wood a reușit să usuce terenul orașului, care era înconjurat de mlaștini.

Veneţia, Italia

Potrivit oamenilor de știință, orașul se scufundă cu doi milimetri în fiecare an și se confruntă cu efectele directe ale creșterii nivelului apei. Chiar dacă Veneția are și măsuri de protecție, ar putea fi necesari pași mai radicali pentru a preveni scufundarea acesteia.

Ho şi Min, Vietnam

Este așezat în apropierea Deltei Mekongului. Experții atrag atenția că din cauza nivelului crescut al mării, cel puțin majoritatea zonelor de est ale orașului, care sunt situate în apropierea râului Mekong, de-a lungul zonelor mlăștinoase din Thu Thiem, ar putea fi sub apă înainte de 2030.

Calcutta, India

Capitala Bengalului de Vest, Calcutta are o nouă provocare în cale dacă dorește să păstreze istoria culturală asociată orașului, dar experţii avertizează că, înainte de 2030, o mare parte din oraş s-ar putea confrunta cu inundații imense, care ar putea provoca scufundarea orașului.

Citeşte şi Încălzirea globală ucide. Este responsabilă de peste o treime din decesele provocate valurile de căldură

Alte localităţi de pe listă sunt Bangkok – Thailanda, Georgetown – Guyana sau Savana – Georgia, SUA.

Citește și…

Cine se va ocupa de înmormântarea lui Petrică Mâțu Stoian și unde va avea loc slujba de pomenire! ACUM S-A AFLAT!

De ce nu a avut niciodată copii Petrică Mâţu Stoian? A fost marea supărare din viaţa artistului

Sursa: RomaniaTV