Reţetă zacuscă de vinete, ingredientul care îi dă tot gustul. Secretul bunicii pentru a rezista peste iarnă fără conservanţi

Reţetă zacuscă de vinete, ingredientul care îi dă tot gustul. Secretul bunicii pentru a rezista peste iarnă fără conservanţi

Reţetă zacuscă de vinete.

O reţetă de toamnă extrem de savuroasă chiar dacă se consumă la gura sobei. Zacusca de vinete cu gogoşari este una dintre cele mai simple reţete, dar trebuie multă răbdare şi ingrediente de calitate pentru a nu da greş. Se conservă în borcane închise ermeticn (nu se recomandă recondiţionarea celor din cămară), cu o pojghiţă de ulei deasupra.Alte Articole

Cine este fosta soție a lui Petrică Mâțu Stoian! Aceasta …

EXCLUSIV Steliana Sima, suspicioasă cu privire la moartea lui …Steliana Sima tună și fulgeră! Vrea vinovații după moartea …

Zacuscă de vinete şi gogoşari. Reţeta picanta

Reţetă zacuscă de vinete. Ingrediente:

6 kg de vinete6 kg roşii coapte6 kg gogoşari4 kg ceapă2 ardei iuţi1 l ulei de floarea-soareluio căpăţână de usturoi (opţional)5-6 linguri sarepiper şi boia dulce, după gust

Mod de preparare zacuscă vinete:

Vinetele, coapte pe plită sau în cuptor, se curăţă de coajă şi se lasă la scurs două-trei ore, într-o sită.

Gogoşarii şi ardeii iuţi se curăţă de cotor, se spală bine în apă rece şi se taie cuburi măricele. Ceapa se taie solzişori (nu prea mici). Într-o cratiţă adâncă se pune ulei la încins. Se adaugă gogoşarii şi ceapa şi se lasă să se călească

Între timp, vinetele se toacă folosind o lingură de lemn. Când gogoşarii au început să se înmoaie, se adaugă vinetele, scrie http://feellikecooking.ro/

Roşiile se spală, se înlătură cotorul, se taie cuburi şi se pun peste prăjeală. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn. Se pune sarea, se potriveşte de piper şi boia, usturoi, apoi se acoperă cratiţa şi se fierbe la foc mic, aproximativ o oră. Se amestecă des, cu lingura de lemn, având grijă să nu se prindă de cratiţă. Poftă bună!

Zacuscă de vinete la ceaun. Secretul unei reţete delicioase pentru la iarnă

REŢETE zacuscă de vinete, greşeala care poate strica totul

Zacusca de vinete este extrem de gustoasă și spre deosebire de alte preparate, poate fi făcut pe mai multe zile, în funcție de timpul disponibil pe care fiecare persoană îl are.

O greșeală pe care foarte multe persoane o fac este să nu înțepe vinetele înainte de a le băga la cuptor. În acest caz, va fi mai mult de curățat după întreg procedeul.

Ingredientele pentru zacusca de vinete sunt următoarele:

Vinete coapte, curăţate şi scurse bine – 3 kgArdei si gogoşari copţi şi curăţaţi 2 kg (proporţia de ardei/gogoşari poate să fie variabilă – de preferat, la fel să-i faceţi pe tablă sau grătar)Ceapă albă – 2 kgBulion de roşii – 3 lUlei de floarea soarelui – 500 mlSare – 3 linguri sau după gust.

În ceea ce privește moul de preparare, se începe prin coacerea vinetelor, fie la tigaie, fie la cuptor. Ele se curăță bine și se scurg, iar dacă nu sunt preparate imediat, se depozitează la congelator. La fel se face și în cazul celorlalte legume.

După ce toate legumele au fost coapte se pregătește bulionul. Ceapa se toacă mărunt într-un robot de bucătărie sau cu mașina de tocat carne. Uleiul se încinge bine într-un ceaun mare, se adaugă ceapa și se lasă să se calească amestecând periodic.

Citește și…

Cine se va ocupa de înmormântarea lui Petrică Mâțu Stoian și unde va avea loc slujba de pomenire! ACUM S-A AFLAT!

Răsturnare de situaţie în scandalul morţii lui Petrică Mâţu Stoian. Alte trei persoane au avut probleme după terapia hiperbară

Sursa: RomaniaTV