Rusia desfăşoară exerciţii militare în Marea Neagră, în prezenţa nevlor americane

Rusia desfăşoară exerciţii militare în Marea Neagră, în prezenţa nevlor americane

Rusia este nemulţumită de prezenţa a două nave militare americane în Marea Neagră – USS Mount Whitney şi USS Porter. Forţele Navale americane au anunţat „intensificarea colaborării între SUA şi ţările aliate” în zona Mării Negre.

„Au fost distruse ţinte aeriene cu sisteme de rachete şi artilerie”, a comunicat Flota militară rusă a Mării Negre, potrivit agenţiei Interfax.Alte Articole

Răsturnare de situaţie în scandalul morţii lui Petrică Mâţu …

Pandemia revine în Europa, rată record a incidenţei covid-19 …Românii vor putea merge la schi în Bulgaria fără certificat …

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat, luni, că Rusia va reacţiona la încercările Statelor Unite şi ale aliaţilor de a distruge echilibrul strategic prin instalarea de sisteme balistice în apropierea frontierelor ruse şi a denunţat intensificarea activităţilor militare NATO în Marea Neagră. „Observăm cu binoclurile activităţile militare sau cu lunetele sistemelor noastre de apărare”, a afirmat preşedintele Rusiei, potrivit Reuters.

Rusia mobilizează trupe la frontiera Ucrainei

Conform cotidianului The Washington Post, Administraţia de la Washington a depistat în ultimele zile suplimentarea efectivelor militare ruse în apropierea frontierelor Ucrainei.

Însă Kremlinul a negat informaţiile, catalogându-le drept „false”. La rândul său, Ucraina a transmis că nu a observat manevre militare neobişnuite în apropierea frontierelor.

Conform site-ului Politico.com, imaginile surprinse de sateliţi comerciali confirmă că Rusia mobilizează trupe şi echipamente militare în apropierea frontierelor Ucrainei.

„Alianţa Nord-Atlantică este vigilentă şi monitorizează constant mişcările forţelor militare ruse. Este important să existe transparenţă şi să fie evitate interpretările greşite”, a afirmat marţi un oficial NATO.

Citeşte şi: Pandemia revine în Europa, rată record a incidenţei covid-19 în Germania. Revin restricţiile dure

Citește și…

Cine se va ocupa de înmormântarea lui Petrică Mâțu Stoian și unde va avea loc slujba de pomenire! ACUM S-A AFLAT!

De ce nu a avut niciodată copii Petrică Mâţu Stoian? A fost marea supărare din viaţa artistului

Sursa: RomaniaTV