Un singur pat disponibil la ATI pentru pacienţii COVID. Situaţie dezastruoasă în spitalele din România

Un singur pat disponibil la ATI pentru pacienţii COVID. Situaţie dezastruoasă în spitalele din România

Un singur pat disponibil la ATI pentru pacienţii COVID. Autorităţile anunţă că în data de 8 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.756 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

Un singur pat disponibil la ATI pentru pacienţii COVIDAlte Articole

Răsturnare de situaţie în scandalul morţii lui Petrică Mâţu …

Bilanţ coronavirus 8 noiembrie 2021. Scădere semnificativă …Apelul disperat al OMS către români: „Vă implor să …

În București sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 173 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Citeşte şi Apelul disperat al OMS către români: „Vă implor să vă vaccinaţi! Următoarele mutații ar putea afecta copiii!”

Potrivit autorităţilor, 1.870 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

„La  nivel național, la acest moment este disponibil 1 pat liber de ATI în județul Iași, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Deşi România a trecut de pragul de un milion de persoane vaccinate cu doza a treia, iar cazurilor noi scad cu fiecare bilanţ, presiunea rămâne în secţiile ATI.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 18.849. Dintre acestea, 1.870 sunt internate la ATI.Din totalul pacienților internați, 348 sunt minori, 318 fiind internați în secții și 30 la ATI.

În intervalul 07.11.2021 (10:00) – 08.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 241 de decese. Până luni, 8 noiembrie, 50.996 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 8 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 4.255 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

Citeşte şi Incidenţa COVID-19 în Bucureşti a scăzut sub 10 la mie

 

 

Citește și…

Cine se va ocupa de înmormântarea lui Petrică Mâțu Stoian și unde va avea loc slujba de pomenire! ACUM S-A AFLAT!

De ce nu a avut niciodată copii Petrică Mâţu Stoian? A fost marea supărare din viaţa artistului

Sursa: RomaniaTV