Incendiu violent într-o şcoală din Niger. Cel puţin 25 de elevi au murit

Incendiu violent într-o şcoală din Niger. Cel puţin 25 de elevi au murit

Incendiu la o școală din Niger. Cel puțin 25 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 6 ani au murit, după ce sălile de clasă ale unei școli din provincia Maradi, sudul Nigerului, au luat foc, informează BBC.

Alți câțiva au fost răniți în timpul incendiului, care a izbucnit, luni dimineață, în timp ce copiii se aflau la cursuri. Deocamdată, cauza incendiului nu este cunoscută.Alte Articole

Cine este fosta soție a lui Petrică Mâțu Stoian! Aceasta …

Cutremur cu magnitudine 5.2 la o adâncime de doar 10 kmRuşii nu pot să iasă din lockdown din cauza unei defecţiuni …

Un bloc de 21 de etaje s-a prăbuşit în Nigeria: „Am crezut că este cutremur”

În Niger, atunci când sălile construite din cărămidă sunt aglomerate, elevii își desfășoară activitatea în anexe din lemn și paie. Incendiul de luni a distrus trei astfel de săli de clasă, a declarat primarul orașului Maradi, Chaibou Aboubacar, presei locale.

Un martor ocular a afirmat că de la fața locului au fost ridicate mai multe cadavre. De asemenea, acesta a precizat că mai mulți copii răniți au fost transportați la spital.

Unii dintre cei răniți ar fi fost în stare critică. Conducerea unității de învățământ a decis ca toate orele de curs să fie suspendate.

Deși nu este ceva neobișnuit ca anexele școlilor din Niger să fie cuprinse de flăcări, se întâmplă rar ca un astfel de incendiu să facă atât de multe victime.

Carnagiu în Nigeria, sunt peste 30 de morţi după un atac islamistUn alt incendiu cu 20 de victime în aprilie

Cu toate acestea, la începutul acestui an, aproximativ 20 de copii au murit într-un incendiu similar care a avut loc în capitala Nigerului, Niamey.  „Au fost 20 de decese, majoritatea copii mici”, a declarat șeful serviciului de pompieri din Niger, colonelul Bako Boubacar. El a spus că originea incendiului din Niamey este necunoscută.

Un oficial al sindicatului profesorilor din Niger a declarat că școala din cartierul popular Pays Bas are în jur de 800 de elevi, inclusiv copii de creșă. „Se pare că focul a început în jurul porții școlii. Fără o ieșire de urgență, mulți copii au fost prinși la înghesuială și au fost obligați să escaladeze gardul pentru a scăpa. Cei care au murit au fost în majoritate copii de grădiniță”, a spus Mounkaila Halidou. Prim-ministrul Ouhoumoudou Mahamadou s-a deplasat la locul tragediei pentru a-și oferi condoleanțele părinților copiilor, transmite site-ul TRT World.

Citește și…

Durere fără margini, Sora lui Petrică Mîțu Stoian, primele declarații … „A regretat că s-a dus acolo, am văzut în ochii lui” …

Răsturnare de situaţie în scandalul morţii lui Petrică Mâţu Stoian. Alte trei persoane au avut probleme după terapia hiperbară

Sursa: RomaniaTV