Marcel Ciolacu, despre posibilitatea ca preşedintele României să nu mai fie ales prin vot direct: „Avem în PSD un grup de lucru, dar nu cred că asta e urgenţa în acest moment”

Marcel Ciolacu, despre posibilitatea ca preşedintele României să nu mai fie ales prin vot direct: „Avem în PSD un grup de lucru, dar nu cred că asta e urgenţa în acest moment”

Ciolacu susţine că social-democraţii care fac parte din acest grup au luat în discuţie şi ideea modificării legii fundamentale în aşa fel încât România să fie republică parlamentară, în care preşedintele ţării să nu mai fie ales prin vot direct.

„În interiorul partidului, din luna februarie avem un grup de lucru – Robert Cazanciuc, Titus Corlăţean, doamna Maya Teodoroiu – care au avut în toată această perioadă întâlniri pe tema modificării Constituţiei. Eu nu m-am implicat, ca să nu politizăm subiectul, fiind un subiect foarte important pentru România. Au avut o întâlnire şi la Mitropolie cu mulţi oameni, specialişti în domeniu, nu sunt un specialist în domeniu, s-a discutat şi această modificare.Alte Articole

Cine este fosta soție a lui Petrică Mâțu Stoian! Aceasta …

Dan Motreanu, atacuri la adresa lui Florin Cîţu şi a lui Dan …Florin Cîţu l-a ameninţat pe Ludovic Orban că va propune …

Dar nu cred că această modificare este urgenţa României în acest moment. Va exista o comisie, coordonată de cei pe care vi i-am spus, care va discuta aceste lucruri într-o eventuală coaliţie”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, la Antena 3, întrebat dacă PSD ar susţine modificarea Constituţiei în sensul în care România să devină republică parlamentară.

Potrivit articolului 81 din Constituţia României, „preşedintele României este ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat”.

Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.

Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.

Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

Citeşte şi: Dan Motreanu, atacuri la adresa lui Florin Cîţu şi a lui Dan Vîlceanu: „Aţi pozat în cei mai mari adversari ai PSD, inclusiv la Congres. Nu sunteţi credibili”

Citește și…

Durere fără margini, Sora lui Petrică Mîțu Stoian, primele declarații … „A regretat că s-a dus acolo, am văzut în ochii lui” …

Răsturnare de situaţie în scandalul morţii lui Petrică Mâţu Stoian. Alte trei persoane au avut probleme după terapia hiperbară

Sursa: RomaniaTV