PSD vrea să introducă impozitul progresiv în etape: „Cota unică există doar în patru ţări din UE: Letonia, Bulgaria, Ungaria şi noi”

PSD vrea să introducă impozitul progresiv în etape: „Cota unică există doar în patru ţări din UE: Letonia, Bulgaria, Ungaria şi noi”

Social-democrații și liberalii nu sunt însă de acord pe acest subiect. Președintele PNL, Florin Cîțu, spune că cei care au muncit și au acumulat active ar fi astfel penalizați.

„Cota unică mai există doar în 4 țări din UE – Bulgaria, Letonia, mi se pare, și Ungaria, dacă nu mă înșel. Noi avem acest proiect legat de impozitare progresivă și principiile lui nu pot să fie negate chiar și de liberalii noștri. Acest proiect poate fi făcut în etape, nu din prima. Nici nu poți să faci un asemenea proiect, nu e pregătit Fiscul, nu e pregătit sistemul electronic de control. Suntem de acord și am găsit câteva punți comune în această direcție. Mâine vom stabili definitiv cum vom proceda”, a spus Dîncu la Digi24.Alte Articole

Cu ce a rămas soția lui Petrică Mâțu Stoian după moartea …

Victor Ponta demască ipocrizia liberalilor: „Acum ard …PNL depune o plângere penală împotriva lui Clotilde Armand. …

„Noi am propus pentru început impozitarea marilor averi sau a produselor de lux, a proprietăților de lux și aici se discută. A rămas să vedem care este impactul acestor măsuri asupra bugetului: ne aduc, de exemplu, destule venituri ca să putem să facem niște lucruri sociale din impozitarea marilor averi sau dintr-o formă de impozitare progresivă care până la urmă există chiar și acum. Nici acum nu avem chiar cotă unică, pentru că avem impozite diferențiate, de exemplu pe dividende”, a adăugat el.

Vasile Dîncu: „Niște praguri pentru impozitare ar fi o primă etapă pentru o zonă de impozitare progresivă”

„A pune trepte și a căuta niște praguri pentru impozitare ar fi o primă etapă pentru o zonă de impozitare progresivă. Acest principiu este acceptat de către toată lumea, toți economiștii își dau seama. Două lucruri sunt esențiale. În primul rând colectarea – avem cea mai slabă colectare din UE în acest moment – și doi – cum scăpăm de evaziune”, a mai spus Dîncu.

Președintele PNL a spus însă, după prima zi de negociere pe programul de guvernare cu PSD, că liberalii nu sunt de acord cu impozitarea marilor averi

„În România, orice venit este deja impozitat. Este vorba dacă vrem să penalizăm suplimentar pe cineva că a muncit și a acumulat active. Mi nu mi se pare normal acest lucru. Dacă e vorba de evaziune fiscală, bineînțeles că sunt de acord. Nu sunt de acord ca românii care muncesc, își asumă riscuri, investesc, au plătit impozite, să venim după să spunem să mai plătiți ceva că asta înseamnă justiție socială”, a declarat Florin Cîțu.

Citeşte şi: Vești bune pentru bucureșteni. A fost lansată aplicația Termoalert. Utilizatorii pot vedea în timp real starea sistemului de termoficare din Capitală!

Citește și…

S-A AFLAT! Fost cercetător de top a facut anuntul: Nu este nevoie de vaccin…

Sora lui Petrica Matu Stoian a rabufnit. Adevarul despre relatia dintre fratele ei si Niculina Stoican. Acum se stie clar…

Sursa: RomaniaTV