Alimentul de bază în Postul Crăciunul. Are efect terapeutic și aduce numeroase beneficii pentru sănătate!

Alimentul de bază în Postul Crăciunul. Are efect terapeutic și aduce numeroase beneficii pentru sănătate!

Alimentul de bază în Postul Crăciunul. Unul dintre produsele vedetă al acestei perioade este soia, care imită gustul cărnii şi ajută să ţii mai uşor postul. Trebuie să avem însă mare grijă la ce cantitate consumăm.

Alimentul de bază în Postul Crăciunul. Are efect terapeutic și aduce numeroase beneficii pentru sănătate!Alte Articole

Acesta este cel mai mare secret al lui Gigi Becali. Cine este …

Anamaria Prodan a dat cărţile pe faţă privind mariajul cu …Anamaria Prodan a trecut peste despărţirea de Reghecampf. Imaginea …

Soia este o leguminoasă care înlocuieşte în perioada postului carnea şi lactatele. Acest aliment are din belșug proteine, grăsimi sănătoase Omega-3, minerale, vitamine şi fibre. Gustul plăcut al preparatelor pe bază de soia face ca mulţi dintre cei care ţin postul să îşi facă provizii din categoria vegetalelor.

Totuși acest produs ar putea fi novic persoanelor care au alergii la anumite proteine, de aceea se recomandă testări pentru stabilirea intoleranţei.

Totodată, izoflavonele, care pot mima acţiunea hormonilor feminini, ar putea duce la tulburări endocrine, mai ales în cazul femeilor aflate la menopauză. Pentru a evita eventualele probleme de sănătate şi pentru a beneficia de toate calităţile sale terapeutice şi nutriţionale, nutriţioniştii recomandă consumul de una, maximum două porţii de soia de câte 200 grame zilnic.

Iată cum poți să alegi produse de calitate în post: trebuie să priveşti atent eticheta şi să te asiguri că soia sau boabele de soia sunt pe primul sau pe al doilea loc în lista cu ingrediente. Evită-le pe cele care au pe primele locuri grăsime, apă.

Citește și: O nouă alertă alimentară. Sute de mii de ouă au fost vândute în România cu origine falsă. Autoritățile au declanșat o anchetă de amploare! 

Pateurile vegetale care conţin E 621, glutamat monosodic, nu ar trebui oferite în nicio situaţie copiilor, persoanelor cu glicemia scăzută, cardiacilor şi femeilor însărcinate, deoarece acest E poate provoca dureri de cap, slăbiciune, greaţă, respiraţie dificilă şi modificări de ritm cardiac.

Postul Crăciunului este primul post din anul bisericesc și ultimul din anul civil. Din rânduielile bisericești aflăm că se lasă sec în seara zilei de 14 noiembrie, însă, când aceasta data cade miercurea sau vinerea, se lasă sec cu o zi mai ânainte. Acest post se incheie pe 24 decembrie.

Citește și: Alimentul banal pe care orice gospodină îl folosește și are beneficii uimitoare. Crește imunitatea, are puține calorii și e foarte bun pentru creier și inimă!

 

 

Citește și…

Familia lui Vadim Tudor, în doliu…. A MURIT la doar 4 luni de la nuntă! CE TRAGEDIE! Abia ACUM s-a aflat

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru…

Sursa: RomaniaTV