CNSU achiziționează dizpozitive speciale pentru administrarea serului anti-Covid pentru grupele de vârstă 5-12 ani.”Autorizarea vaccinului Pfizer pentru copii, așteptată pe 25 noiembrie”

CNSU achiziționează dizpozitive speciale pentru administrarea serului anti-Covid pentru grupele de vârstă 5-12 ani.”Autorizarea vaccinului Pfizer pentru copii, așteptată pe 25 noiembrie”

CNSU a anunțat achiziționarea a 4000 de dispozitive de tip „EpiPen150Junior”, de uz pediatric necesare desfășurării în siguranță a procesului de vaccinare a populației din grupele de vârstă 5-11 ani împotriva COVID-19.

Valeriu Gheorghiță a declarat că serul Pfizer și Moderna vor fi autorizate pentru vaccinarea celor mici în luna noiembrie, respectiv decembrie.Alte Articole

A murit. Fiica lui Vadim Tudor a rămas văduvă…

Adolescentă de 17 ani, din Cluj, vaccinată cu serul greșit: …România nu mai are vaccin anti-COVID de la AstraZeneca. Valeriu …

Percheziții în Bihor și Satu Mare într-un nou caz de vaccinare la chiuvetă. Peste 2.000 de certificate de vaccinare au fost falsificate

Fondurile necesare pentru achiziționarea materialelor va fi pus la dispoziția Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din Fondul de rezervă bugetară, se arată în comunicatul Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

HCNSU nr. 103 din 16.11.2021

Anexa la HCNSU nr. 103 din 16.11.2021 (1)

Valeriu Gheorghiță: Autorizarea vaccinului Pfizer pentru copii, așteptată pe 25 noiembrie

În acest moment, autoritățile române colectează cereri de vaccinare pentru această grupă de vârstă, iar până la finalul lunii, Valeriu Gheorghiță speră să fim gata cu „pregătirile logistice”. În centrele de vaccinare unde se folosește vaccin Pfizer va fi organizat un cabinet de vaccinare pentru grupa de vârstă 5-11 ani. Datele din studiile clinice de până acum arată un profil de siguranță foarte bun și o eficacitate de peste 90% în prevenirea bolii simptomatice la această grupă de vârstă, a mai anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Românii nu se sperie de COVID-19. Rata de vaccinare în mediul rural este de doar 22.52%

„Ne așteptăm ca pe data de 25 noiembrie să avem decizia Agenției Europene a Medicamentului privind vaccinarea împotriva COVID a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani, iar în cazul vaccinului Moderna, este de așteptat ca autorizarea să se acorde la jumătatea lunii decembrie, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. CNCAV a demarat activitatea de organizare a campaniei de vaccinare pentru această grupă de vârstă, în așteptarea autorizării”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Campanii de vaccinare a copiilor din această grupă de vârstă au început deja în Statele Unite și în Austria.

Valeriu Gheorghiţă a mai anunţat că va avea o întâlnire cu reprezentanţii comunităţilor rome din fiecare judeţ pentru a le prezenta toate informaţiile legate de pandemie şi de vaccinare, spunând că speră ca astfel să fie eliminată teama de vaccinare a acestor oameni:

„Sunt comunităţi rome care au o rată foarte bună de vaccinare tocmai prin implicarea foarte bună a comunităţii, a liderilor comunităţii şi a reprezentanţilor autorităţilor locale. Cred că eforturile vor avea succes din acest punct de vedere în sensul în care trebuie să eliminăm teama oamenilor legată de vaccinare, foarte probabil că înţelegând în ce constă vaccinarea, care sunt beneficiile, de ce este important să ne vaccinăm, decizia poate să fie alta.”, a declarat Gheorghiță.

Citește și…

Familia lui Vadim Tudor, în doliu…. A MURIT la doar 4 luni de la nuntă! CE TRAGEDIE! Abia ACUM s-a aflat

Maria Loga intervine în scandalul de după moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Adevărul despre relația dintre artist și Niculina Stoican: „O spun răspicat!”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV