Diana Şoşoacă propune pedepse de până la 10 ani de închisoare pentru „antiromânism”. Proiectul va fi dezbătut în Camera Deputaţilor

Diana Şoşoacă propune pedepse de până la 10 ani de închisoare pentru „antiromânism”. Proiectul va fi dezbătut în Camera Deputaţilor

Senatoarea Diana Șoșoacă a inițiat un proiect de lege care prevede pedepsirea „antiromânismului” cu închisoare de până la 10 ani. Proiectul intră în dezbaterea comisiilor din Camera Deputaților.

Proiectul Dianei Șoșoacă mai menționează pedepsirea cu până la 5 ani a celor care scriu știri sau distribuie informații, materiale antiromanești. Proiectul a fost respins de Senat și a ajuns săptămâna trecută la Camera Deputaților, care e cameră decizională.Alte Articole

A murit. Fiica lui Vadim Tudor a rămas văduvă…

Florin Cîţu, după ultima rundă de negocieri cu PSD: „Primul …Poziţia PNL: „Săptămâna viitoare dăm Guvernul. Nu …

Conform proiectului de lege pe care l-a inițiat Diana Șoșoacă, fapta unei persoanei de a promova, în public, în orice mod, idei, concepții sau doctrine antiromânești constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi.

Distribuirea sau punerea la dispoziția publicului, prin orice mijloace, de știri și informații, materiale antiromanești constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani și interzicerea unor drepturi.

Diana Şoşoacă: „Antiromânismul se va concretiza previzibil în acțiuni agresive, îndreptate contra ordinii constituționale”

Confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum și deţinerea în vederea răspândirii de simboluri antiromanești constituie infracțiune și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi. De asemenea, „constituie infracţiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi inițierea sau constituirea unei organizaţii cu caracter antiromânesc, precum și aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup”, mai prevede proiectul de lege inițiat de Diana Șoșoacă.

„Antiromânismul declarativ e un prim simptom al unor posibile evoluții politice îngrijorătoare. În forma sa activă, acută, favorizată de un context propice, antiromânismul se va concretiza previzibil în acțiuni agresive, îndreptate contra ordinii constituționale și a siguranței naționale.

Prezenta iniţiativă legislativă se impune a fi adoptată având în vedere discriminările și jignirile la care sunt supuși românii atât în străinătate, cât și pe plan naţional, atât de către străinii care ne vizitează, cât, mai ales, de minorităţi sau chiar de către românii lipsiţi de orice normă de civilizaţie și respect la adresa României și a cetăţenilor români”, a mai precizat Șoșoacă.

Citeşte şi: Se dau bani de la Guvern. Cine sunt românii care aşteaptă şedinţa de miercuri

Citește și…

Familia lui Vadim Tudor, în doliu…. A MURIT la doar 4 luni de la nuntă! CE TRAGEDIE! Abia ACUM s-a aflat

Maria Loga intervine în scandalul de după moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Adevărul despre relația dintre artist și Niculina Stoican: „O spun răspicat!”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV