Eurostat: România are cea mai mare creştere economică din UE, comparativ cu trimestrul anterior

Eurostat: România are cea mai mare creştere economică din UE, comparativ cu trimestrul anterior

Oficiul pentru statistică al UE nu furnizează date despre mai multe țări, printre care Irlanda, Grecia, Slovacia sau Estonia. În UE, PIB-ul a crescut cu 2,1% și ocuparea forței de muncă a crescut cu 0,9%. În trimestrul al treilea din 2021, PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 2,2% în zona euro și cu 2,1% în UE, comparativ cu trimestrul precedent. În trimestrul al doilea din 2021, PIB-ul crescuse cu 2,1% în zona euro și cu 2,0% în UE.

Comparativ cu același trimestru al anului precedent, PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 3,7% în zona euro și cu 3,9% în UE în trimestrul al treilea din 2021, după ce în trimestrul al doilea fusese de +14,2% în zona euro și de +13,7% în UE față de trimestrul precedent.Alte Articole

A murit. Fiica lui Vadim Tudor a rămas văduvă…

Puiu Popoviciu, nou proiect imobiliar în nordul Capitalei. Construieşte …Maşină, performanţă îmbunătățită cu piese de la dezmembrări …

În trimestrul al treilea din 2021, PIB-ul din Statele Unite a crescut cu 0,5% față de trimestrul anterior (după un plus de 1,6% în trimestrul al doilea din 2021). Comparativ cu același trimestru al anului precedent, PIB-ul a crescut cu 4,9% (după +12,2% în trimestrul precedent).

Numărul persoanelor angajate a crescut cu 0,9% atât în zona euro, cât și în UE în trimestrul al treilea din 2021, comparativ cu trimestrul anterior. În trimestrul al doilea din 2021, ocuparea forței de muncă crescuse cu 0,7% în zona euro zona euro și cu 0,8% în UE.

Comparativ cu același trimestru al anului precedent, ocuparea forței de muncă a crescut cu 2,0% în zona euro și cu 2,1% în UE în trimestrul al treilea din 2021, după ce în trimestrul al doilea trimestru din 2021 fusese de +1,9% în ambele zone, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Mai mulţi furnizori de gaze naturale au ales să iasă de pe piaţă începând cu 2022. Ce se va întâmpla cu clienţii

Citește și…

Familia lui Vadim Tudor, în doliu…. A MURIT la doar 4 luni de la nuntă! CE TRAGEDIE! Abia ACUM s-a aflat

Maria Loga intervine în scandalul de după moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Adevărul despre relația dintre artist și Niculina Stoican: „O spun răspicat!”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV