Florin Cîţu, după ultima rundă de negocieri cu PSD: „Primul premier, de la PNL. NU renunţăm la cota unică. Ministerele avizatoare vor fi împărţite”

Florin Cîţu, după ultima rundă de negocieri cu PSD: „Primul premier, de la PNL. NU renunţăm la cota unică. Ministerele avizatoare vor fi împărţite”

Florin Cîţu a declarat marţi seară, după negocierile cu PSD, că liberalii pot propune orice premier din cadrul partidului, dar admite faptul că cele două propuneri, ale PSD şi PNL, va trebui să fie negociate până se va ajunge la un nume cu care noua coaliţie să meargă la Klaus Iohannis.

„In acest moment mandatul este simplu, nu s.a schimbat. S-a votat decizia de premier alternativ, cu primul de la PNL. Ina caest moment asta este decizia. Daca PSD se pune, vedem atunci. Noi trebuie sa intelegem ce e coalitie alternativa. PNL vrea prima parte din mandat, dar stiti bine ca dupa aceea se merge la presedinte. Toti vrem sa fim gata cat mai repede, vobim de premier, dar nu avem program de guvernare. PNL nu vrea sa renunte la cota unica.Alte Articole

A murit. Fiica lui Vadim Tudor a rămas văduvă…

Diana Şoşoacă propune pedepse de până la 10 ani de închisoare …Poziţia PNL: „Săptămâna viitoare dăm Guvernul. Nu …

Ministerele avizatoare vor fi impartite. Nu s-a discutat de extregeri de ministere, sunt negocieri. Dar se stie ca ministerele avizatoare se impart. PNL nu a pus nicio conditie pe numele de premier de la PSD, pentru ca altfel ar fi o discutie lunga. Sensul unei coalitii este sa mergem la presedinte cu un singur nume. Sunt sigur ca voom avea o propunere. In acest moment PNL a luat decizia foarte simpla de a merge cu acest sistem alternativ, haiedti sa vedem ce zice PSD. INteresul PNL este cel care primeaza. Sunt doua partide cu ideologii total diferite, sa vedem cum o sa avansam, dar in fiecare zi sunt facuti pasi inainte.”, a spus Florin Cîţu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu afirmă că PSD nu a renunţat la eliminarea cotei unice: „Nu a renunţat nimeni la nimic. Aşteptăm toate impacturile şi pe urmă luăm deciziile finale”

Radu Oprea nu înțelege de ce Florin Cîțu, demis printr-o moțiune de cenzură a PSD, ține morțis să revină pe funcție: E greu de explicat cetăţenilor

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Radu Oprea, a afirmat, marţi seară, la Profit News, că este greu de explicat cetăţenilor de ce ar reveni în fruntea Guvernului Florin Cîţu care a fost dat jos din funcţia de premier printr-o moţiune de cenzură iniţiată de social-democraţi.

“E destul de greu de explicat electoratului PSD, dar nu numai electoratului PSD, în general cetăţenilor din România de ce ar reveni în fruntea Guvernului Florin Cîţu care tocmai a fost dat jos printr-o moţiune de cenzură iniţiată de PSD”, a declarat Radu Oprea.

Poziţia PNL: „Săptămâna viitoare dăm Guvernul. Nu introducem noi taxe şi impozite, nu renunţăm la cota unică”

Radu Oprea a mai fost întrebat pe cine ar prefera, dacă ar fi să aleagă ca premier între Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă şi a prcizat: ”Important e că a durat destul de mult şi începe răbdarea românilor să se cam termine. (…) Este important ca măsurile care trebuiesc luate imediat să poată să fie luate şi aici vorbesc şi de măririle de pensii şi alocaţii şi vorbesc şi despre a pune în aplicare imediat legea privitoare la plafonarea şi la compensarea facturilor la energie electrică şi la gaze şi la tot ceea ce înseamnă lupta cu pandemia şi scăderea accelerată a numărului de îmbolnăviri şi a presiunii pe spitale. Plus că nu e foarte clar ce se întâmplă cu şcolile”.

Citește și…

Familia lui Vadim Tudor, în doliu…. A MURIT la doar 4 luni de la nuntă! CE TRAGEDIE! Abia ACUM s-a aflat

Maria Loga intervine în scandalul de după moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Adevărul despre relația dintre artist și Niculina Stoican: „O spun răspicat!”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV