Kelemen Hunor atrage atenţia că e nevoie urgentă de Guvern: Medicii riscă să nu primească salariile. Dan Vîlceanu: Nu se pune problema

Kelemen Hunor atrage atenţia că e nevoie urgentă de Guvern: Medicii riscă să nu primească salariile. Dan Vîlceanu: Nu se pune problema

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus, marți seara, la B1 TV, cum va merge noua coaliție în fața președintelui Klaus Iohannis şi a atras atenţia că amânările pot aduce probleme. „Dacă vrei să mergem cu o formulă clară, trebuie să mergem cu o propunere de premier. Desigur, președintele decide. Ar fi de râsul lumii să mergem cu 3 propuneri.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că la negocierile de marţi nu s-a ajuns la niciun consens cu privire la persoana premierului, iar partidele politice sunt în luptă cu timpul, întrucât trebuie făcută rectificarea bugetară şi pregătit bugetul pentru anul viitor.Alte Articole

A murit. Fiica lui Vadim Tudor a rămas văduvă…

Diana Şoşoacă propune pedepse de până la 10 ani de închisoare …Florin Cîţu, după ultima rundă de negocieri cu PSD: „Primul …

Kelemen Hunor, despre rotaţia premierului: „Fiecare doreşte să fie primul. E înghesuială mare. Nu avem nicio posibilitate de a avea Guvern săptămâna aceasta”

„Suntem în competiție cu timpul, nu unii cu alții, și aici eu săptămâna trecută am zis să vedem când putem să intrăm în Parlament cu programul d eguvernare și cu lista de guvern. Au spus că vom încerca în această săptămână. Nu ar trebui să amânăm prea mult. Sper ca săptămâna următoare se va întâmpla. Avem lucrurile despre care am vorbit și nevoia de rectificare.

În sistemul sanitar sunt 74.000 de persoane care dacă nu se face rectificarea nu au cum să primească salariile. Medicii de la UPU, medicii rezidenți, cei de la DSP-uri, cei care sunt plătiți de la minister. Pe 25 noiembrie ar trebui să avem banii. Au zis că se poate face aceată rectificare și prin amendament la rectificarea precedentă, în Parlament. Plus bugetul, plus multe alte lucruri. Dacă nu putem să ne înțelege în 2-3 săptămâni nici în 4, nici în 5, nici în 8 nu putem să spunem noutăți.

Astăzi discuțiile aprinse erau despre aceste aspecte legate de impozite și taxe, câți bani avem să creștem pensiile. Fiecare este de acord să creștem pensiile peste 5% dar să vedem care este impactul bugetar, dacă reușim cu 10%, cu 7%, cu 11%, cu 12%…și mai ales cu pensionarii cu pensii mici”,a spus Kelemen Hunor.

Florin Cîţu, după ultima rundă de negocieri cu PSD: „Primul premier, de la PNL. NU renunţăm la cota unică. Ministerele avizatoare vor fi împărţite”

Preşedintele PNL a anunţat, marţi, după şedinţa conducerii PNL, că s-a votat sistemul alternativ de premieri, decizia liberalilor fiind ca primul premier să fie dat de PNL. El a precizat că mandatul privind numele premierului este simplu, şi anume preşedintele partidului, şi a arătat că preşedintele Klaus Iohannis are atributul desemnării premierului.

Ministrul de Finanțe dă asigurări: „Nu se pune problema: o să fie plătite pensiile și salariile”

Dan Vîlceanu, ministru interimar la Finanțe, îi asigură pe români că în perioada următoare nu o să existe taxe în plus care să îi vizeze. De asemenea, oficialul a precizat că există bani pentru plata pensiilor și salariilor.

„Nu se pune problema: o să fie plătite pensiile și salariile. (…) Întotdeauna se găsesc soluţii pentru a plăti pensiile şi salariile. Vreau să liniştesc pe toată lumea, am văzut şi eu informaţiile astea că nu o să ia lumea pensiile sau salariile. (…) Sunt metode pentru a acoperi, dacă e cazul, cheltuielile cu pensiile şi salariile. Vorbim de rectificare de o lună, că ar fi fost necesară, dar în condiţiile în care nu putem face o rectificare, pentru că o rectificare înseamnă o Ordonanţă de Urgenţă şi acest guvern nu poate să emită ordonanţe de urgenţă, vom găsi alte soluţii şi fără niciun fel de problemă vom plăti pensiile şi salariile.

Discuția e mult mai complexă: nu e vorba numai de impact, ci și de inechitățile generate de această situație. Majorând pensia de la 800 la 1000 de lei îi mărești cuiva pensia alături de cel care a muncit sau contribuit mai mult.

Nu o să fie taxe în plus. Respect electoratul PSD, dar trebuie să vedem: oricum creșterile de pensii și alocații sunt trecute în lege”, a spus Vîlceanu, la Digi24.

Întrebat dacă vor fi luaţi bani de la ministere pentru a fi plătite pensiile şi salarii, Dan Vîlceanu a răspuns: “Am dat o circulară la toate ministerele, ne comunică care sunt sumele pe care le vor aduce în Fondul de Rezervă şi putem folosi şi această variantă. Vreau să liniştesc pe toată lumea că nu pune problema să nu plătim pensiile şi salariile”.

Citește și…

Familia lui Vadim Tudor, în doliu…. A MURIT la doar 4 luni de la nuntă! CE TRAGEDIE! Abia ACUM s-a aflat

Maria Loga intervine în scandalul de după moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Adevărul despre relația dintre artist și Niculina Stoican: „O spun răspicat!”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV