Octavian Jurma, recomandare pentru toţi românii înaintea Sărbătorilor de iarnă

Octavian Jurma, recomandare pentru toţi românii înaintea Sărbătorilor de iarnă

Octavian Jurma i-a îndemnat să se vaccineze împotriva COVID-19 pe cei care vor participa la reuniuni de familie în perioada sărbătorilor de iarnă, când virusul primește „o șansă să viziteze domicilii pe care înainte nu putea să le vadă”.

„Vedeți că la noi se anunță târguri de Crăciun de pe acum, cumva se dă de înțeles oamenilor că nu trebuie să își facă griji, din decembrie va fi veselie în România”, a adăugat medicul, în direct la B1 TV.Alte Articole

A murit. Fiica lui Vadim Tudor a rămas văduvă…

Miliarde de oameni vor avea acces la pastila anti-Covid Pfizer. …Bilanţ vaccinare 16 noiembrie 2021. Românii se îndreaptă …

„Vedeți că la noi se anunță târguri de Crăciun de pe acum, cumva se dă de înțeles oamenilor că nu trebuie să își facă griji, din decembrie va fi veselie în România”

Întrebat dacă actuala tendință epidemiologică este una în scădere, Octavian Jurma a explicat: „Tendința este în continuare de scădere. Nu mai avem o scădere la fel de accelerată, deci se vede deja cumva frâna pusă de deschiderea școlilor. (…) Deschiderea școlilor în acest context epidemic, odată ce ai închis, este o măsură de relaxare, este prima măsură de relaxare și, din punctul meu de vedere, anticipează alte măsuri de relaxare. Vedeți că la noi se anunță târguri de Crăciun de pe acum, cumva se dă de înțeles oamenilor că nu trebuie să își facă griji, din decembrie va fi veselie în România”.

Octavian Jurma, veşti bune înainte de Sărbători: Doar anarhia sanitară poate să oprească scăderea numărului de cazuri

Mai mult, întrebat dacă ajută în vreun fel restricțiile anunțate pentru aceste târguri de Crăciun, el a adăugat:

„Ar ajuta dacă restricțiile s-ar impune. Știm, din păcate, că deja gradul de conformare cu restricțiile deja impuse este scăzut, astfel încât există un semn de întrebare dacă în aceste circumstanțe, în care intrarea este relativ liberă și numărul de persoane e greu de stabilit, va fi conformarea mare. Avem o scădere reală, în continuare mergem în jos conform prognozei de la începutul lunii noiembrie, când s-au luat măsurile și am ieșit din val, și am intrat pe pantă descendentă, însă cel mai mare risc acum este, odată cu deschiderea școlilor, să se creeze presiuni ascendente”.

Octavian Jurma, veste bună pentru români: „Majoritatea judeţelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători”

El a vorbit și despre perioada sărbătorilor de iarnă și a transmis un nou apel la vaccinare. „Perioada de sărbători în România în mod particular este și un moment în care familii care altfel au stat izolate se revăd, deci, din păcate, pentru virus este o șansă să viziteze domicilii pe care înainte nu putea să le vadă. De aceea, vaccinarea este extraordinar de importantă pentru cei care pregătesc reuniuni de familie în perioada sărbătorilor”, a mai afirmat Octavian Jurma.

Citește și…

Familia lui Vadim Tudor, în doliu…. A MURIT la doar 4 luni de la nuntă! CE TRAGEDIE! Abia ACUM s-a aflat

Maria Loga intervine în scandalul de după moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Adevărul despre relația dintre artist și Niculina Stoican: „O spun răspicat!”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV