Premii colosale pentru şefii FR de Canotaj după Olimpiada de la Tokyo. Elisabeta Lipă a fost premiată mai bine ca un sportiv medaliat cu aur

Premii colosale pentru şefii FR de Canotaj după Olimpiada de la Tokyo. Elisabeta Lipă a fost premiată mai bine ca un sportiv medaliat cu aur

Elisabeta Lipă a primit 160.000 de euro, iar secretarul general, Sandu Pop, a primit deja 54.000 de euro. Ambele prime poartă „semnătura” șefei de la FR de Canotaj, acte aprobate însă de Mihai Covaliu.

Oficialii au primit mai mulţi bani chiar şi decât sportivii participanţi la Olimpiadă. Olimpicii medaliaţi cu aur au primit câte 70.000 de euro. Simona Rădiş şi Ancuţa Bodnar au luat 140.000 de euro, dar pentru Elisabeta Lipă suma a fost mai mare.Alte Articole

Adevărul rușinos despre Cosmin Natanticu. Cum l-a prins Augustin …

Biletul zilei pariuri1x2.ro: Ieri a fost VERDE. Vezi combo-ul …EXCLUSIV Gigi Becali: „I-am oferit despăgubiri sub formă …

Elisabeta Lipă a confirmat suma primită şi a făcut câteva precizări pentru a lămuri situaţia. „Hai să lăsăm răutățile! Totuși nu cred că acestă informație vă este parvenită de la mine din Federație. Din acei 160.000 de care dumneavoastră îmi spuneți, 40 la sută din banii respectivi vor merge către toți angajații Federației, nu exclusiv doar un contul meu personal.

Nu pot să câștig eu suma asta mare și poate că nu am câștigat-o în întreaga mea carieră. E foarte bine că ați decis să mă sunați și pe mine pentru că e normal să spun exact cum au stat lucrurile.

Imi doresc ca la următoarea Olimpiadă să câștigăm și mai multe medalii, iar dacă câștigăm, atunci în mod sigur vor veni și mai mulți bani. Performanța se plătește peste tot în lumea asta”, a declarat Elisabeta Lipă în exclusivitate pentru ProSport.

Ce premii au primit sportivii participanţi la Tokyo

Pentru performanţele lor de la Tokyo, sportivii vor primi: locul I – 140.000 euro (faţă de 70.000 euro), locul al II-lea – 112.000 euro (faţă de 56.000 euro), locul al III-lea – 84.000 euro (faţă de 42.000 euro), locul al IV-lea – 56.000 euro (faţă de 28.000 euro), locul al V-lea – 42.000 euro (faţă de 21.000 euro), locul a VI-lea – 28.000 euro (faţă de 14.000 euro).

România a obţinut patru medalii la această ediţie a Jocurilor Olimpice. O medalie de aur şi trei de argint la canotaj şi scrimă. Medalia de aur a fost câştigată la dublu vâsle feminin de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, iar cele trei de argint de Ana-Maria Popescu la spadă, de echipajul masculin de patru rame fără cârmaci – Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari, şi de cel de dublu rame masculin – Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă. Astfel, România s-a clasat pe locul 46 în clasamentul medaliilor obţinute la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Citeşte şi Ancuţa Bodnar, povestea de dragoste din spatele aurului olimpic: iubirea pentru colegul Mihăiţă Ţigănescu a făcut-o să nu renunţe la canotaj!

Citeşte şi O nouă medalie pentru România la canotaj. Argint pentru Cozmiuc și Tudosă, la dublu rame

Citește și…

A MURIT CHIAR ACUM. S-a anunțat o tragedie cumplită! ESTE ȘOC TOTAL

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru…

Sursa: RomaniaTV