Ziua marilor decizii pentru PNL! Liberalii se exprimă pe varianta rotaţiei premierilor

Ziua marilor decizii pentru PNL! Liberalii se exprimă pe varianta rotaţiei premierilor

Liderii PNL ar urma să se reunească marţi seara în Biroul Executiv, prin videoconferinţă, pentru a analiza varianta rotaţiei premierilor. Potrivit unor surse politice, s-a luat în calcul ca PNL şi PSD să dea premierul, prin rotaţie, timp de un an şi jumătate. Florin Cîţu ar fi fost deacord ca primul premier să fie dat de PSD.

Liderii liberali din teritoriu ar fi acceptat cu greu faptul că au început negocierile cu PSD, iar unii dintre ei primesc impunerea unui premier de la PSD ca o decizie de neconceput.Alte Articole

Acesta este cel mai mare secret al lui Gigi Becali. Cine este …

Cristian Popescu Piedone va deszăpezi personal sectorul 5. Edilul …Legea certificatului verde prevede sancţiuni pentru angajatorii …

E haos în PNL înaintea şedinţei din această seară. Există mai multe tabere în partid care doresc lucruri complet diferite. O primă tabără este cea a lui Florin Cîţu, care îşi doreşte ca el să rămână premier. Soluţia aceasta nu e agreată nici de PSD, nici de Iohannis.

A doua tabără îl susţine pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier. Este atât opţiunea lui Iohannis, cât şi cea susţinută de PSD.

În ședința BEX se va tranșa această dispută. Dacă tabăra lui Florin Cîțu va pierde, atunci în interiorul PNL se va creea un nou pol de putere al tandemului Nicolae Ciucă-Klaus Iohannis, iar Cîțu va mai fi președinte al partidului doar cu numele.

O a doua chestiune care va fi tranșată în ședința BEX este cea a rotației premierilor. Cei de la PNL își doresc să aibă ei prima tragere, dar cel mai probabil această problemă va fi lămurită în cadrul negocierilor cu președintele Klaus Iohannis.

Totodată, tot astăzi ar putea avea loc consultări informale între Klaus Iohannis şi liderii PNL, PSD şi UDMR, transmit sursele.

Citeşte şi Florin Cîţu exclude varianta Nicolae Ciucă premier. „Nu a fost făcută această propunere. Vom avea un guvern foarte rapid. Eu asta vreau”

Citeşte şi PNL şi PSD s-au înţeles cum vor creşte pensiile românilor. Florin Cîţu: Am discutat de o creştere de 7 la sută VIDEO

Citește și…

A MURIT CHIAR ACUM. S-a anunțat o tragedie cumplită! ESTE ȘOC TOTAL

Adevărul rușinos despre Cosmin Natanticu de la Asia Express. Cum l-a prins Augustin Viziru cu soția lui, Oana Mareș. Imediat, a băgat divorț…

Sursa: RomaniaTV