Cutremur în Vrancea miercuri seară

Cutremur în Vrancea miercuri seară

Cutremur în Vrancea. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora 20.52 în județul Vrancea. Acesta a avut magnitudinea 3,2 și s-a produs la adâncimea de 29 de kilometri.

Cutremurul a avut loc în apropierea orașelor Galați (79 km), Brăila (81 km), Ploiești (108 km), Brașov (113 km), Bacău (108 km), București (149 km).Alte Articole

Iubita secretă a lui Petrică Mâțu Stoian nu s-a măritat …

„Şamanul” cu coarne de bizon, condamnat la peste …Agenţia franceză de Medicină, recomandări importante privind …

Cutremure în România, miercuri noapte. Ce magnitudine au avut seismele

În decursul lunii noiembrie, în România au avut loc alte cinci cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 2,9 grade pe scara Richter.

Cel mai important seism din acest an s-a produs pe data de data de 26 mai şi a avut o magnitudine de 4,7 grade. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti, anunţă INFP.

Cutremur cu magnitudinea de 5,2 şi în Turcia

Un cutremur moderat, cu magnitudinea locala 5,2 (magnitudinea moment 4,8-4,9), s-a produs in ziua de miercuri, 17 noiembrie, in provincia Duzce din Nord-Vestul Turciei.

Seismul a avut loc la ora 12h40min UTC (ora locala 15h40min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean si de Observatorul Seismologic Kandilli (Turcia), epicentrul miscarii seismice a fost localizat in provincia Duzce din Nord-Vestul Turciei, pe un segment vestic al faliei Nord-Anatoliene, la 11 km Vest de orasul Duzce.

Cutremurul s-a produs la adancimea de 7 km si a avut magnitudinea ML de 5,2 grade (magnitudinea 4,8-4,9 pe scara bazata pe moment seismic). Miscarea seismica a fost resimtita in provincia Duzce, dar nu au fost raportate pagube majore. Mecanismul de focar a fost de tip decrosare, tipic faliei Nord-Anatoliene, potrivit EMSC.

Cutremur cu magnitudine 4.1 la o adâncime de doar 10 km. S-a simţit puternic

Provincia Duzce a fost grav afectata de cele doua seisme catastrofale produse la 17 august si 12 noiembrie 1999 in Nord-Vestul Turciei. Cutremurul din 17 august 1999 (Mw 7,4) s-a produs in zona Izmit, in timp ce al doilea seism, cel din 12 noiembrie (Mw 7,2), a avut epicentrul in zona Duzce.

Citește și…

Vestea tristă a zilei! A murit, iar Dan Negru a făcut anunțul dureros: „Fiica unei legende…”

A murit. Fiica lui Vadim Tudor a rămas văduvă…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV