Florin Cîţu reacţionează după ce România are cea mai mare creştere economică din UE. Premierul, ironizat de un fost europarlamentar

Florin Cîţu reacţionează după ce România are cea mai mare creştere economică din UE. Premierul, ironizat de un fost europarlamentar

Florin Cîţu i-a felicitat pe români pentru performanța economică obţinută în 2021.

„Felicitări, dragi români! Cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul III din acest an”, a scris premierul interimar pe Facebook.Alte Articole

A murit. Fiica lui Vadim Tudor a rămas văduvă…

Dan Barna, convins că înţelegerea PNL – PSD nu va rezista, …Camera Deputaţilor a adoptat OUG care stabileşte obligaţii …

De asemenea, Florin Cîţu a ataşat mesajului său un tabel cu datele Eurostat care arată că România a avut o creștere de 8% față de același trimestru al anului 2020.

Citeşte şi: Eurostat: România are cea mai mare creştere economică din UE, comparativ cu trimestrul anterior

În schimb, liderul liberal Florin Cîțu a fost criticat de fostul europarlamentar Cristian Preda.

„Spre 8% pare să tindă și scorul PNL. Felicitări!”, a scris fostul europarlamentar, într-un comentariu la postarea de pe Facebook a premierului Cîțu.

România are cea mai mare creștere economică în trimestrul III, în comparație cu perioada similară a anului trecut, de 8%, conform datelor furnizate marți de Eurostat. România este urmată de Ungaria, cu o creștere de 6,1%, de Lituania cu 6% și Danemarca cu 5,4%. Creșterea economică a Poloniei este de 5,3%, Germania 2,5%, Franța 3,3% iar Italia 3,8%.

Totodată, datele Eurostat arată România se află în primele cinci ţări din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată a inflaţiei. Estonia şi Lituania se află pe primele locuri. La polul opus se află Malta şi Portugalia.

Conform Eurostat, în România inflaţia anuală în septembrie a fost de 5,2%, în vreme ce Ungaria a  înregistrat, pe indicele armonizat al Uniunii Europene, o inflaţie de 5,5%.

Prin comparaţie cu luna august, inflaţia anuală a scăzut într-un stat mem­bru, a rămas stabilă într-unul şi a crescut în 25.

În septembrie, cea mai mare contribuţie la rata anuală a inflaţiei din zona euro a provenit din energie (+1,63 puncte procentuale – pp), urmată de servicii (+0,72 pp), bunuri industriale neenergetice (+0,57 pp) şi produse alimentare, alcool şi tutun (+0,44 pp).

Citeşte şi: România, locul cinci în UE privind rata inflaţiei. Cine se află pe primul loc

Totodată, BNR a anunţat o înrăutăţire suplimentară a perspectivei inflaţiei.

„Prognoza actualizată evidențiază o semnificativă înrăutățire suplimentară a perspectivei inflației pe aproape întregul orizont de prognoză, sub impactul puternic al șocurilor pe partea ofertei, în condițiile în care traiectoria prognozată a dinamicii ei anuale a fost din nou revizuită considerabil în sens ascendent, mai cu seamă pe termen scurt”, se arată în comunicatul BNR.

Citeşte şi: BNR, anunţ alarmant! Prognoza evidenţiază o ‘înrăutățire semnificativă’ a creșterii inflației

 

Citește și…

Familia lui Vadim Tudor, în doliu…. A MURIT la doar 4 luni de la nuntă! CE TRAGEDIE! Abia ACUM s-a aflat

Maria Loga intervine în scandalul de după moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Adevărul despre relația dintre artist și Niculina Stoican: „O spun răspicat!”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV