Nicolae Ciucă, numele premierului stabilit în urma negocierilor dintre PNL şi PSD. Şedinţa de validare a fost amânată

Nicolae Ciucă, numele premierului stabilit în urma negocierilor dintre PNL şi PSD. Şedinţa de validare a fost amânată

UPDATE: Negocierile politice pentru formarea coaliţiei PSD-PNL-UDMR de miercuri au fost amânate, declară surse politice. „Am înţeles că urmează să se întâlnească doar echipele tehnice”, potrivit surselor citate. Liderii PSD şi PNL afirmă că prima desemnare a premierului le aparţine.

„Am înţeles că rămâne ca azi (miercuri-n.r.) să se întâlnească doar echipele tehnice, iar întâlnirea pe partea politică să nu mai aibă loc”, au declarat petru MEDIAFAX surse politice.Alte Articole

Iubita secretă a lui Petrică Mâțu Stoian nu s-a măritat …

Noi detalii despre impozitarea luxului. Sorin Grindeanu: „Nu …Sorin Grindeanu: „PSD a decis în unanimitate să-l susţină …

„Astăzi (miercuri – n.r.) la ora 16 eu sper, cum ştiţi, că e o nouă întâlnire, şi nu doar eu sper, cred că deja ar fi cazul să ne apropiem de final, să închidem negocierile legate de programul de guvernare, să discutăm inclusiv acordul politic şi să îl închidem, urmând să trecem la etapa cealaltă, de negociere politică între cele trei formaţiuni parlamentare plus grupul minorităţilor”, spunea în cursul zile prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu.

Vreau să deblocăm situaţia, vreau să avem un Guvern cât mai repede, afirma liderul PNL, Frprin Cîţu: „Trebuie să ne întâlnim astăzi (miercuri – n.r.) şi să vedem care este situaţia de compromis”.

Conducerile PSD şi PNL au decis ca premierul să fie desemnat în sistem rotativ, însă fiecare vrea ca prima desemnare să îi aparţină.

Florin Cîţu a mers la negocierile cu PSD cu propunerea Nicolae Ciucă în funcţia de premier. Propunerea ar fi acceptată şi de social-democraţi, cu toate că în primă fază spuneau că vor merge cu Marcel Ciolacu, dar asta doar în condiţia în care Florin Cîţu şi-ar fi menţinut dorinţa de a fi premier.

Discuţia PNL-PSD s-a încheiat cu puţin timp în urmă, iar varianta Nicolae Ciucă în fruntea guvernului a fost acceptată şi de PSD şi de UDMR.

Cine este Nicolae Ciucă

Ionel Nicolae Ciucă nu ar fi la prima experiență de acest gen. În decembrie, el a preluat mandatul de prim-ministru interimar după demisia lui Ludovic Orban.

Nicolae Ciucă este ministrul Apărării în Guvernul PNL. În vârstă de 52 ani, Nicolae Ciucă este militar de carieră şi a fost șef al Statului Major al Armatei.

În octombrie 2019, Nicolae Ciucă a fost propus pentru funcția de ministru al Apărării în Guvernul condus de Ludovic Orban. A fost șef al Statului Major al Armatei militare în afara țării, precum Irak, Afganistan sau Bosnia.

Nicolae Ciucă a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (cunoscut și drept Scorpionii Roșii) pe care l-a condus în Afganistan și apoi în Irak. Bătălia de la Nassiria (Irak, mai 2004), în care trupele românești au fost conduse de Nicolae Ciucă, este prima batalie la care soldații români au fost combatanți activi după al Doilea Război Mondial.

Nicolae Ciucă a fost şeful Statului Major al Armatei, militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată. În decembrie 2018, președintele Klaus Iohannis i-a prelungit cu un an mandatul său normal de patru ani.

Prelungirea mandatului a dat naştere un conflict între președintele Iohannis, premierul Viorică Dăncilă și ministru al Apărării de la acea vreme, Gabriel Leș.

Anterior, Ciucă a fost șef al Statului Major al Forțelor Terestre, iar între anii 2001 și 2004 a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (cunoscut și drept Scorpionii Roșii), cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan (2002-2003) și Antica Babilonia, Irak (2004).

Citeşte şi PSD a votat rotaţia premierilor. Marcel Ciolacu e prima variantă de prim-ministru

Citeşte şi Nouă şedinţă PNL – PSD pentru a accepta rotaţia premierilor. Liberalii, nehotărâţi privind numele cu care merg la consultări

Citește și…

Scandalul dintre Petrică Mâțu Stoian și Niculina Stoican, confirmat chiar de cântăreț! Ce a postat artistul pe Facebook, înainte să moară

A murit. Fiica lui Vadim Tudor a rămas văduvă…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV