Novavax cere autorizarea vaccinului său împotriva covid-19 în Uniunea Europeană

Novavax cere autorizarea vaccinului său împotriva covid-19 în Uniunea Europeană

Novavax cere autorizarea vaccinului său împotriva covid-19 în Uniunea Europeană, anunţă Agenţia Europeană a Medicamentului.

Novavax cere autorizarea vaccinului său împotriva covid-19 în Uniunea EuropeanăAlte Articole

Iubita secretă a lui Petrică Mâțu Stoian nu s-a măritat …

Agenţia franceză de Medicină, recomandări importante privind …Ziua Internationala a BPOC. Este momentul sa vorbim deschis despre …

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) anunţă că a început să evalueze o cerere de autorizare de punere condiţionată pe piaţă a vaccinului fabricat de gigantul farmaceutic american.

Citeşte şi Bilanţ vaccinare 17 noiembrie. România a ajuns la 7 milioane de persoane vaccinate împotriva COVID cu schema completă

”EMA a început să evalueze o cerere de autorizare de punere condiţionată pe piaţă a vaccinului anticovid al Novavax. Evaluarea urmează să se desfăşoare după un calendar accelarat”,  anunţă într-un comunicat autoritatea europeană de reglementare.

Vaccinul produs de gigantul farmaceutic american ar putea deveni al cincilea ser împotriva coronavirusului autorizat în Uniunea Europeană. Acesta foloseşte o tehnologie diferită de cele ale vaccinurilor larg autorizate în lume. Este vorba despre un vaccin ”subunitar”, pe bază de proterine, care declaşează un răspuns imunitar fără virus.

Vaccinul produs de gigantul farmaceutic american poate fi depozitat la o temperatură de 2-8°C, ceea ce îi facilitează distribuirea.

”Anunţul de azi (miercuri) al EMA apropie Novavax de obectvul nostru de a asigura un acces mondial larg la vaccinul nostru împotriva covid-19 pe bază de proteine în Europa”, declară CEO-ul Novavax Stanley C. Erck, potrivit unui comunicat de presă.

Comisia Europeană (CE) anunţa în luna august că a încheiat un contract cu Novavax pentru a cumpăra anticipat  200 de milioane de doze de vaccin, după aprobarea EMA, potrivit News.ro. 

Indonezia a devenit, la începutul lui noiembrie, prima ţară care a autorizat vaccinul anticovid Novavax.

Citeşte şi Românii rămân fără certificat verde în 2022. Valeriu Gheorghiţă, anunţ privind vaccinarea obligatorie cu doza 3

Citește și…

Vestea tristă a zilei! A murit, iar Dan Negru a făcut anunțul dureros: „Fiica unei legende…”

A murit. Fiica lui Vadim Tudor a rămas văduvă…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV