Un nou blocaj în dosarul Colectiv. S-a cerut recuzarea judecătorilor

Un nou blocaj în dosarul Colectiv. S-a cerut recuzarea judecătorilor

Un nou blocaj în dosarul Colectiv. Un avocat care reprezintă mai multe victime ale incendiului din Colectiv a cerut, miercuri, recuzarea judecătorilor Dumitrache Adina Pretoria și Iugan Andrei Viorel din completul de divergență care se ocupă de dosarul Colectiv. Magistraţii sunt acuzaţi de ”parțialitate vădită” în decizia recentă prin care s-a schimbat încadrarea juridică a faptelor primarului Cristian Piedone și a celor doi ofițeri de la ISU, scris stirileprotv.ro.

Avocatul care a cerut recuzarea susţine că judecătorii ar fi omis ”cu bună știință” să indice motivele care au stat la baza soluției ”favorabilă inculpaților”, o decizie care a înlăturat forma agravantă a infracțiunilor de abuz în serviciu, respectiv dispozițiile articolului 309 din Codul Penal.Alte Articole

Iubita secretă a lui Petrică Mâțu Stoian nu s-a măritat …

Procurorii cer arestarea şoferului care a condus beat şi drogat …Angajat DNA, prins în flagrant cu o mită de 6.000 de euro. …

”Lipsa totală a motivării hotărârii judecătorești pronunțate constituie o încălcare gravă a dreptului la un proces echitabil al părților civile, în sensul disp. art. 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care se văd în imposibilitate să-și exercite dreptul la apărare, aspect ce creează suspiciunea rezonabilă că imparțialitatea acestor judecători este afectată” – se arată în cererea de recuzare.

 

Cristian Popescu Piedone şi ceilalţi inculpaţi din dosarul Colectiv ar putea scăpa cu pedepse mai mici

Judecătorii au schimbat parțial încadrarea juridică în cazul inculpaților din dosarul Colectiv. A fost  înlăturată sintagma consecințe grave de la abuz în serviciu. Decizia judecătorul CAB ar putea avea ca efect reducerea pedepselor inculpaţilor, între care şi primarul Cristian Popescu Piedone.

Şase ani de la incendiul din Clubul Colectiv şi niciun vinovat

Au trecut şase ani de la incendiul din Colectiv, în urma căruia 64 de oameni au murit, iar alţi 146 au fost mutilaţi pe viaţă. Verdictul final din acest dosar ar fi trebuit să se dea în iunie.

În primă instantă, la Tribunalul Bucuresti, primarul Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare, iar patronii clubului Colectiv la câte 11 ani și 8 luni fiecare. Cei doi pompieri care au verificat clubul au primit si ei câte 9 ani de închisoare.

Citește și: Şase ani de la incendiul din Clubul Colectiv şi niciun vinovat. Manifestări de comemorare a victimelor vor fi organizate astăzi în Bucureşti.

Citeşte şi: Strigătul mamei chitaristului Alex Pascu, la şase ani de la tragedia din Colectiv: „Simt că mi se rupe pieptul. Nu există zi să nu lăcrimez. Nu am mai fost nici măcar la un spectacol, e nedrept ca eu să mă distrez şi el să fie acolo”

Citește și…

Scandalul dintre Petrică Mâțu Stoian și Niculina Stoican, confirmat chiar de cântăreț! Ce a postat artistul pe Facebook, înainte să moară

A murit. Fiica lui Vadim Tudor a rămas văduvă…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV