Alexandru Rafila explică în ce situaţie ar fi posibilă carantinarea persoanelor nevaccinate: „Când ai o situaţie extremă, cu un număr enorm de pacienţi care blochează spitalele, trebuie să ai o stare de urgenţă”

Alexandru Rafila explică în ce situaţie ar fi posibilă carantinarea persoanelor nevaccinate: „Când ai o situaţie extremă, cu un număr enorm de pacienţi care blochează spitalele, trebuie să ai o stare de urgenţă”

„Referitor la imposibilitatea de plată a 74.000 de cadre medicale, gândiţi-vă doar la medicii rezidenţi, aflaţi la începutul carierei, nu pot să rămână o lună fără venit. Trebuie făcută rectificarea bugetară ca să fie plătiţi aceşti bani. Înţeleg că ei sunt disponibili la Ministerul de Finanţe, dar n-au cum să ajungă la Sănătate. S-au tot solicitat de la Ministerul Sănătăţii în repetate rânduri şi au tot fost amânaţi lună de lună pe motiv că se vor da banii la rectificare şi acum ne găsim într-o situaţie extrem de sensibilă„, spune profesorul Rafila.

Citeste si Valeriu Gheorghiţă: „Sperăm că din a doua jumătate a anului 2022 să intrăm în perioada post pandemică”Alte Articole

Benone Sinulescu și-a făcut testamentul încă din… Iată …

Nicolae Ciucă, primele declaraţii după negocierile cu PSD: …Marcel Ciolacu, după noua rundă de negocieri cu PNL: „Nu …

Alexandru Rafila explică în ce situaţie ar fi posibilă carantinarea persoanelor nevaccinate

Referitor la posibilitatea carantinării nevaccinaţilor, măsură care se aplică în prezent în Austria, Alexandru Rafila spune că în România nu este cazul.

„În situaţia în care ne găsim, starea de alertă, nu cred că e posibil, nici măcar din punct de vedere legal, să adopţi măsura carantinării nevaccinaţilor. Când ai o situaţie extremă, cu un număr enorm de pacienţi care blochează spitalele, trebuie să ai o stare de urgenţă, care trebuie gestionată pt o perioadă limitată într-un mod pe care-l recomandă specialiştii în Sănătate publică, dar nu ne aflăm într-o astfel de situaţie„, precizeaza profesorul Rafila.

Citeste si EXCLUSIV Benone Sinulescu a murit. Beatrice Mahler spune ce a păţit, de fapt, artistul: „O parte din conţinutul stomacului i-a ajuns în plămân şi i l-a ars”

Referitor la legea certificatului verde, Alexandru Rafila este de părere că la noi în ţară este greu de implementat o astfel de lege în acest moment.

„Intr-un context epidemiologic favorabil, favorabil însemnând atunci când înregistrăm o scădere permanentă, e foarte dificil să implementezi o astfel de soluţie şi de aceea trebuie să găsim o variantă în care introducerea certificatului să se facă atunci când există o creştere susţinută a numărului de cazuri şi o faci când nu ai ajuns la un număr aşa de mare de cazuri cum am avut noi încât să opreşti ca valul respectiv să blocheze sistemul de sănătate. Când avem nişte săptămâni de descreştere, e greu de luat o astfel de măsură„, a explicat specialistul.

 

Citește și…

A MURIT CHIAR ACUM! Tragedie uriașă în România! PIERDEREA ESTE IMENSĂ

A MURIT BENONE SINULESCU! Doliu în România. Iată motivul…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV