Leguma-minune care e un adevărat medicament natural pentru sănătate. Are numeroase beneficii pentru organism și ajută la ameliorarea a nu mai puțin de 80 de afecțiuni!

Leguma-minune care e un adevărat medicament natural pentru sănătate. Are numeroase beneficii pentru organism și ajută la ameliorarea a nu mai puțin de 80 de afecțiuni!

Leguma-minune care e un adevărat medicament natural pentru sănătate. Originară de pe meleagurile europene, această legumă există de cel puțin 3.000 de ani. Astăzi, consumatorul poate alege între mai multe soiuri de varză, dar pentru a ajunge la acest rezultat au fost necesare secole de răbdare și nenumărate încrucișări.

Leguma-minune care e un adevărat medicament natural pentru sănătate. Are numeroase beneficii pentru organism și ajută la ameliorarea a nu mai puțin de 80 de afecțiuni!Alte Articole

Iubita secretă a lui Petrică Mâțu Stoian nu s-a măritat …

Lidia Buble, dezvăluiri neașteptate despre viața personală: …Rețeta care face senzație printre gospodine. Șoriciul expandat, …

Această legumă poate varia de la culoarea verde la roșu și violet, iar frunzele pot fi netede sau încrețite.

Varza ocupă un loc special în medicina naturistă. Leguma dă multă energie și forță. Timp de sute de ani, varza a fost principalul medicament al românilor. Românul nu o cunoaște suficient pentru că, în general, folosirea ei nu depășește stadiul culinar. Este o mină de săruri minerale: calciu, sulf, fosfor, potasiu, magneziu, cupru și vitaminele C, B, A, H, K.

Clorofila pe care o conține favorizează producerea hemoglobinei din sânge, al cărei rol este vital în transportul oxigenului. Varza contribuie la tratarea anemiilor și a stărilor de oboseală. Ea revitalizează și remineralizează bolnavii și convalescenții. Extraordinara eficiență a verzei se observă în tratamentele interne și externe.

În ultimele decenii, varza a fost obiectul a numeroase studii. Din leac băbesc, ea a primit statutul de medicament natural. Varza poate fi folosită în tratamentul a circa 80 de boli, scrie graiulsalajului.ro. Puterile ei se întind până la prevenirea cancerului de origine metabolică. În tratamentele externe, în special cataplasmele cu frunze de varză au efecte mai mult decât pozitive. Această legumă are efect de regenarare a țesuturilor.

Beneficiile verzei:

-Are foarte multe fibre, drept urmare previne apariţia constipaţiei şi promovează un tranzit intestinal sănătos.

-Sucul de varză este indicat în tratamentul ulcerului pentru că are proprietăţi alcaline şi o substanţă numită glutamină care ajută la reducerea inflamaţiei mucoasei stomacale.

-Acidul folic din varză este excelent pentru femeile însărcinate, care au nevoie de acest compus pentru a feri nou-născutul de malformaţii congenitale.

-Frunzele de varză, uşor înmuiate în apă călduţă, pot fi aplicate pe sâni atunci când ne dor ca urmare a alăptării. Acestea au efecte antiinflamatorii şi eliberează substanţe care ameliorează senzaţia de durere. De asemenea, frunzele de varză mai pot fi aplicate pe articulaţii dureroase.

Citește și: Băutura-minune care te ajută să topești ZECE kilograme într-o lună. Se prepară în 30 de secunde și are numeroase beneficii pentru organism! 

 

Citește și…

A MURIT CHIAR ACUM! Tragedie uriașă în România! PIERDEREA ESTE IMENSĂ

A murit. Fiica lui Vadim Tudor a rămas văduvă…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV