Moderna a cerut autorizarea dozei 3 a vaccinului anti-COVID pentru toţi adulţii de cel puţin 18 ani

Moderna a cerut autorizarea dozei 3 a vaccinului anti-COVID pentru toţi adulţii de cel puţin 18 ani

Moderna a cerut autorizarea dozei 3 a vaccinului anti-COVID de către Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din Statele Unite (FDA). Deocamdată, vaccinurile de rapel au fost aprobate pentru persoanele care sunt imunodeprimate, pentru cei cu vârsta de cel puţin 65 de ani şi pentru persoanele cu risc crescut de boală gravă sau care sunt expuse în mod regulat la virus, transmite agenţia Reuters, citată de News.ro.

Compania americană a solicitat autorizarea unei doze de rapel de 50 de micrograme, adică jumătate din cantitatea vaccinului său iniţial, administrat în două doze la un interval de aproximativ patru săptămâni.Alte Articole

Iubita secretă a lui Petrică Mâțu Stoian nu s-a măritat …

Artist împuşcat MORTAL în timp ce aştepta în faţa unei …Cutremur în Vrancea miercuri seară

Oficialii Moderna au depus această cerere la o săptămână după ce Pfizer a solicitat o autorizaţie similară pentru dozele de rapel ale vaccinului pe care l-a dezvoltat împreună cu partenerul german BioNTech.

Citeşte şi: Moderna îşi apără vaccinul pentru covid-19, după ce au apărut informaţii privind riscul de miocardită: „Protecţia oferită este mai importantă”

Moderna a cerut autorizarea dozei 3 a vaccinului anti-COVID pentru toţi adulţii de cel puţin 18 ani. Decizia a avut efecte pe bursă

Acţiunile Moderna au crescut miercuri cu 5% la 246,16 dolari pe unitate, după ce a apărut informaţia privind solicitarea autorizării pentru doza 3.

Specialiştii susţin că dozele de rapel sunt vitale pentru reducerea Covid-19 la un nivel endemic, iar administraţia preşedintelui american Joe Biden a anunţat în august planuri de a lansa o campanie de vaccinare cu rapeluri pentru toţi adulţii, în luna septembrie.

Citeşte şi: Care este eficiența dozei a treia împotriva Covid-19. Studiile Pfizer și Moderna arată rezultatele administrării serului booster

În octombrie, autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană (EMA) a aprobat vaccinul de rapel al Moderna pentru toate grupele de vârstă de peste 18 ani, la cel puţin şase luni după a doua doză a vaccinului iniţial.

De asemenea, compania a solicitat aprobarea rapelului în Japonia.

Citeşte şi: Tinerii în vârstă de până la 30 de ani şi femeile însărcinate, sfătuiţi să se vaccineze numai cu serul Pfizer. Ce riscă cei care se vaccinează cu Moderna

Cu toate acestea, autorităţile de reglementare din mai multe ţări, inclusiv Franţa, Canada, Finlanda şi Suedia, au adoptat o poziţie mai defensivă faţă de vaccinul Moderna din cauza preocupărilor legate de inflamaţiile cardiace care îi pot afecta pe tineri.

Citeşte şi: Bill Gates prevede revenirea la normalitate în 2022: „Decesele de COVID vor scădea. Rata de mortalitate va fi ca la gripă”

Citește și…

A MURIT CHIAR ACUM! Tragedie uriașă în România! PIERDEREA ESTE IMENSĂ

A murit. Fiica lui Vadim Tudor a rămas văduvă…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV