Bilanţ coronavirus 19 noiembrie. Scădere semnificativă a infectărilor COVID-19. Peste 250 de morţi în 24 de ore

Bilanţ coronavirus 19 noiembrie. Scădere semnificativă a infectărilor COVID-19. Peste 250 de morţi în 24 de ore

Bilanţ coronavirus 19 noiembrie. Creste vertiginos numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 care se infectează. Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, în ultima săptămână, 69,7% din cazurile confirmate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate la persoane nevaccinate anti-COVID. Restul, adica mai bine de 30 la suta se inregistreaza in randul persoanelor vaccinate.

De asemenea, din pacate creste si numarul de decese printre persoanele imunizate, mai bine de 10 la suta din decese s-au produs la persoane vaccinate. Asta desi la inceputul acestui val patru procentul abia depasea 1 la suta.Alte Articole

Benone Sinulescu și-a făcut testamentul încă din… Iată …

Rezidenţiat 2021: Număr record de candidaţi la concursul de …Emilian Imbri: „Suntem într-un mare impas. Am scăpat …

Ne explicam aceasta crestere prin faptul ca restrictiile au fost impuse doar nevaciinatilor, vaccinatii in schimb, desi si ei se pot infecta si transmite virusul, se pot plimba nestigheriti prin mall uri, magazine si la diferite activitati culturale.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 19 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 2.889 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

Citeşte şi: Numărul de cazuri COVID-19 în Europa e în creştere, în pofida vaccinării. Explicaţiile epidemiologilor de la MIT

Bilanţ coronavirus 19 noiembrie. De asemenea, au fost raportate 281 decese dintre care 27 anterioare.

Citeşte şi: Emilian Imbri: „Suntem într-un mare impas. Am scăpat totul din mână. Nu mai contează că ești vaccinat de trei ori”

Comisia Europeană cere României certificat verde COVID obligatoriu şi creşterea ritmului de vaccinare: „Nu mai putem aştepta încă o lună, pentru că virusul nu aşteaptă”

Comisia Europeană cere României impunerea certificatului verde COVID şi creşterea ritmului de vaccinare.

„Este important să fie votat certificatul verde. Da, este important ca acesta să fie utilizat, pentru că ştim că, împreună cu vaccinarea şi certificatul verde, avem cheia pentru a ne asigura supravieţuirea şi, de asemenea, să fim parte pentru ceea ce este important pentru noi toţi – comunitatea europeană”, a declarat comisarul european Thierry Breton, joi, într-o conferinţă de presă susţinută în timpul vizitei sale la Bucureşti.

„Dacă nu se reuşeşte să învingem acest nou val al pandemiei care vine în calea noastră, s-ar putea să ajungem din nou la măsuri de carantinare generală şi ştim că există şi un preţ, unul economic, un preţ social de plătit şi preţul acesta e mult prea ridicat. România trebuie să ia decizii foarte dificile”, a avertizat comisarul european.

Oficialul european a dat exemplu altor state din UE care au impus certifiatul verde.

„În Germania, dacă nu eşti vaccinat nu pot merge la serviciu. În Austria, dacă nu eşti vaccinat trebuie să stai acasă. În Belgia este aceeaşi decizie – stai acasă dacă nu eşti vaccinat. Sunt şi alte ţări care iau decizii curajoase, dificile. Aceste măsuri nu vor dura la nesfârşit, însă sunt înstrumente pe care trebuie să le folosim. E nevoie de curaj politic pentru a implementa aceste măsuri. Sunt mulţi politicieni în Europa care înţeleg acest lucru, însă aşteaptă. Sunt sceptici. Nu mai e timp de aşteptat”, a explicat comisarul european Thierry Breton.

Oficiarul european a punctat că nu există nicio altă cale în afara celor două instrumente avute la îndemână – vaccinarea anti-COVID şi certificatul verde.

„Ştim că aceste două instrumente funcţionează. Acum este momentul să acţionăm. Trebuie să fim uniţi să câştigăm împreună această luptă. Noi suntem cu toţii europeni, împărtăşim aceleaşi valori. Desigur că avem tradiţii diferite, istorii diferite, origini diferite, dar suntem cu toţii fiinţe umane şi trebuie să luptăm împotriva pandemiei. Deja avem peste două miliarde de persoane care au fost vaccinate cu succes pe întreaga planetă şi nu au existat probleme. Acum este momentul să fim uniţi, pentru că este un război pe care noi îl vom câştiga împreună. La urma urmei, cu toţii împărtăşim aceleaşi valori, noi, ca europeni, împărtăşim aceleaşi valori. Deci, este momentul să fim uniţi şi să reacţionăm acum. Nu mai putem aştepta încă o lună, pentru că virusul nu aşteaptă”, a explicat Breton.

„În toate ţările Europei, inclusiv în România, vaccinarea se produce, dar în România se desfăşoară foarte încet. Trebuie să luptăm împreună, dar suntem doar la mijlocul bătăliei împotriva virusului. Suntem într-un război împotriva virusului. Cifrele sunt înfricoşătoare. OMS a dat un comunicat prin care spune că până în februarie vor mai deceda încă 500.000 de persoane dacă nu luăm măsurile corecte”, a conchis comisarul european.

Citește și…

A MURIT CHIAR ACUM! Tragedie uriașă în România! PIERDEREA ESTE IMENSĂ

A MURIT BENONE SINULESCU! Doliu în România. Iată motivul…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV