Moartea lui Benone Sinulescu, regretată de autorităţile din Buzău, după ce l-au umilit

Moartea lui Benone Sinulescu, regretată de autorităţile din Buzău, după ce l-au umilit

Moartea lui Benone Sinulescu, regretată de autorităţile din Buzău. Primarul Constantin Toma a aflat în Franţa vestea morţii lui Benone Sinulescu.

„Este o veste tristă pentru orice buzoian, pentru că omul acesta s-a identificat aproape toată viaţa lui cu Buzăul. Are zeci de melodii în care cântă locurile natale. A fost şi va fi şi în continuare un motiv de mândrie pentru Buzău„, a declarat primarul municipiului Buzău.Alte Articole

Benone Sinulescu și-a făcut testamentul încă din… Iată …

Cum arată casa de la Siriu a lui Benone Sinulescu. Artistul …Gina Pistol, înşelată cu cea mai bună prietenă: „Într-un …

N-a curs doar lapte şi miere între oficialităţi şi Benone Sinulescu, care era cetăţean de onoare al comunei Ţinteşti, dar şi al municipiului Buzău, titlu la care a renunţat în anul 2011 în urma unor neînţelegeri cu fostul primar al Buzăului, legate drepturile de autor ale melodiei ”Cât e Siriul de Mare (Hai Buzău, Buzău)„. Melodia este cântată la fiecare oră fixă la orologiul din Palatul Comunal, situat în centrul Buzăului.

Citeşte şi: Cum arată casa de la Siriu a lui Benone Sinulescu. Artistul s-a stins cu regretul că nu a apucat să-şi viziteze pentru ultima dată casa în care a copilărit

Moartea lui Benone Sinulescu, regretată de autorităţile din Buzău

Artistul Benone Sinulescu şi autorităţile din Buzău s-au aflat în conflict, după ce cântăreţul a cerut o taxă pentru folosirea melodiei „Cât e siriul de mare”, care se aduce la ceasul de la Primăria oraşului.

Viceprimarul de la acea dată, Fănică Bârlă, spunea că Uniunea Compozitorilor din România a trimis o adresă prin care municipalităţii buzoiene i se cerea să achite o taxă lunară de 500 de lei, ca drepturi de autor.

„El e supărat pe tot Buzăul şi nu îl înţelegem. Spune să ne înţelegem. Noi nu ne înţelegem, suntem o instituţie a statului, trebuie să respectăm legea. E adevărat că nu ne-am înghesuit pe scenă să-i pupăm mâna”, afirmat viceprimarul.

În anul 2017, la un an după venirea lui Constantin Toma în fruntea Primăriei Buzău, Benone Sinulescu a fost desemnat ”Omul Anului” şi, în semn de apreciere, municipalitatea a iniţiat un festival care îi poartă numele. La rândul său, Benone Sinulescu a cedat drepturile de utilizare a melodiei sale către municipalitate, scrie Mediafax.ro.

Citește și…

A MURIT CHIAR ACUM! Tragedie uriașă în România! PIERDEREA ESTE IMENSĂ

A MURIT BENONE SINULESCU! Doliu în România. Iată motivul…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV