Bill Gates dă semnalul pentru o nouă formă de energie. Investește 4 miliarde de dolari, în construcția unui nou tip de centrală nucleară

Bill Gates dă semnalul pentru o nouă formă de energie. Investește 4 miliarde de dolari, în construcția unui nou tip de centrală nucleară

Uzina TerraPower Natrium va fi construită în Kemmerer, un oraș din vestul îndepărtat al statului Wyoming, unde uzina de cărbune din Naughton urmează să se închidă în 2025. În așteptarea permiselor, uzina de 345 de megawați se va deschide în 2028, care este termenul impus de Congresul SUA.

Proiectul va primi aproximativ 1,9 miliarde de dolari de la guvernul federal, inclusiv 1,5 miliarde de dolari din proiectul de lege de infrastructură bipartizan pe care președintele Joe Biden l-a semnat în această săptămână. Proiectul de lege includea aproximativ 2,5 miliarde de dolari pentru reactoare nucleare avansate, scrie Reuters.Alte Articole

Benone Sinulescu și-a făcut testamentul încă din… Iată …

„Al cincilea val începe cu viteza fulgerului”, anunţă …Atac armat în Oraşul Vechi din Ierusalim. Un palestinian cu …

Reactoarele nucleară propuse pentru acest nou tip de centrală folosesc sodiu lichid ca agent de răcire în loc de apă. Sodiul are un punct de fierbere mai mare și poate absorbi mai multă căldură decât apa, ceea ce înseamnă că nu se formează presiune înaltă în interiorul reactorului, reducând riscul unei explozii.

Citește și Bill Gates prevede revenirea la normalitate în 2022: „Decesele de COVID vor scădea. Rata de mortalitate va fi ca la gripă”

Micile reactoare avansate, care funcționează cu combustibili diferiți față de reactoarele tradiționale, sunt considerate de unii specialişti ca o tehnologie critică fără carbon, care poate suplimenta sursele de energie intermitente, cum ar fi eoliană și solară. „Credem că Natrium va schimba jocurile pe piaţa de industrie energetică„, a declarat Bill Gates într-o conferință media pentru a lansa proiectul în Cheyenne, Wyoming.  “Acesta este drumul cel mai rapid și clar pentru a trece la o amprentă negativă de carbon”, a declarat şi guvernatorul statului Wyoming, Mark Gordon.

Citește și Inventatorii vaccinului Pizer/BioNTech pregătesc o nouă revoluţie în medicină: „Avem 15 vaccinuri împotriva cancerului”

Experții în energie nucleară au avertizat că reactoarele rapide ar putea avea riscuri mai mari decât cele convenționale. Combustibilul pentru multe reactoare avansate ar trebui să fie îmbogățit cu o rată mult mai mare decât combustibilul convențional, ceea ce înseamnă că lanțul de aprovizionare cu combustibil ar putea fi o țintă atractivă, de exemplu, pentru teroriști.

 

Citește și…

ULTIMA ORA! Toti Romanii trebuie sa stie asta…

A MURIT BENONE SINULESCU! Doliu în România. Iată motivul…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV