Certificatul verde COVID, condiţionat de a treia doză? Comisia Europeană ia decizia în câteva zile

Certificatul verde COVID, condiţionat de a treia doză? Comisia Europeană ia decizia în câteva zile

De altfel, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat că certificatul verde COVID ar trebui să fie condiţionat de doze de rapel după şase luni „pentru a evita orice crăpătură în peretele imunităţii care a fost deja construit pe continentul nostru”.

Şeful Guvernului elen a mai precizat că îi va face o astfel de propunere şefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, notează publicaţia Politico, citată de Alephnews.Alte Articole

Benone Sinulescu și-a făcut testamentul încă din… Iată …

Jurnalist incomod, ucis după ce a ieşit dintr-un restaurant. …Proteste de amploare la Viena faţă de restricţii şi de vaccinarea …

În schimb, preşedintele francez Emmanuel Macron a venit săptămâna trecută cu o altă propunere –  certificatul verde va fi legat de dozele de rapel pentru cei eligibili să le primească, peste vârsta de 65 de ani.

Citeşte şi: Rezidenţiat 2021: Număr record de candidaţi la concursul de intrare în Rezidențiat. Accesul la examen se face pe baza certificatului verde COVID

Certificatul verde COVID, condiţionat de a treia doză? Reacţia Comisiei Europene

Un reprezentant al Comisiei Europene a dat primele explicaţii despre condiţionării valabilităţii certificatului verde COVID de doza de rapel.

„În prezent nu este prevăzută o perioadă de valabilitate pentru certificatele de vaccinare. Acest lucru face parte din problemele pe care intenţionăm să le abordăm în următoarele două zile.

Dă-ne câteva zile şi apoi vom oferi mai multă claritate din partea noastră cu privire la valabilitatea certificatelor de vaccin… şi la chestiunea rapelurilor”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene

Comisia Europeană urmează să facă o propunere de modificare a normelor UE care apoi trebuie să fie discutate şi adoptate de ţările membre.

Prezentarea unui certificat de vaccin valabil a devenit obligatorie în majoritatea ţărilor UE pentru intrarea în baruri, restaurante, competiţii sportive sau cluburi de noapte, precum şi pentru călătorii.

Citeşte şi: Certificatul de vaccinare obligatoriu ar putea fi ilegal în Uniunea Europeană. Un consilier european trage semnalul de alarmă: România riscă amenzi de un milion de euro pe zi!

Citește și…

Alertă la granița ROMÂNIEI! Legea a intrat în vigoare acum! Se dau amenzi de până la 50.000 lei pentru romani

A MURIT BENONE SINULESCU! Doliu în România. Iată motivul…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV