Dezastru în PNL. Un liberal a anunțat că aproape 20 de parlamentari PNL își vor da demisia din partid

Dezastru în PNL. Un liberal a anunțat că aproape 20 de parlamentari PNL își vor da demisia din partid

Dezastru în PNL. Decizia a fost luată după ce formaţiunea a negociat formarea viitorului Guvern alături de PSD.

Dezastru în PNL. Un liberal a anunțat că aproape 20 de parlamentari ai partidului își vor da demisiaAlte Articole

Smiley și Gina Pistol se despart?! Câți bani ar trebui să …

Sorin Ovidiu Vîntu, reacţie fulgerătoare despre noul guvern …Cine este Vasile Dîncu, propus de PSD la Ministerul Apărării …

„Să ştiţi că am sperat până în ultima clipă. Nu doar eu, ci toţi cei 17 colegi liberali care ne-am dezafiliat, în semn de protest, din grupul parlamentar al PNL. Chiar am sperat că se vor trezi în al doisprezecelea ceas şi vor spune NU acestei cârdăşii cu PSD.

La începutul lunii octombrie am fost 40 de parlamentari din PNL care am semnat scrisoarea deschisă prin care ceream renunţarea la orice discuţie cu PSD şi refacerea de urgenţă a coaliţiei de dreapta. După ce apelul nostru a fost ignorat, 17 dintre cei 40 am mers mai departe şi ne-am dat demisia din grupul parlamentar. 23 au format un grup distinct care susţinea că soluţia este opoziţia din interiorul PNL. Astăzi a avut loc votul decisiv pentru programul politic comun cu PSD. Au fost 29 de voturi pentru, 10 împotrivă, 9 abţineri şi 17 absenţi.”, a scris Alexandru Kocsis pe Facebook.

Potrivit deputatului, 17 parlamentari vor demisiona marţi din PNL, nefiind posibilă „nicio opoziţie din interiorul PNL”.

„Dintre absenţi, unii au trimis epistole către BPN atacându-l pe Florin Cîţu, simple piruete de imagine fără finalitate. Singurul act prin care se puteau opune cu adevărat ar fi fost VOTUL ÎMPOTRIVĂ. Nu au făcut-o. Aceasta este dovada clară că, în acest moment, nu se poate face nicio opoziţie din interitoriul PNL. Mâine, alături de ceilalţi 16 colegi care şi-au păstrat coloana dreaptă până la capăt, indiferent de câte presiuni s-au făcut asupra lor, îmi voi da demisia din PNL”, a mai explicat liberalul.

„Marele Partid Naţional Liberal, cel care a trecut peste Războiul de Independenţă, două Războaie Mondiale şi peste urgia comunistă, a capitulat în mod inexplicabil în faţa lui Klaus Iohannis, un politician mediocru şi meschin care ne-a păcălit pe toţi”, a mai completat deputatul.

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, a anunţat, după şedinţa liderilor PNL, că va demisiona din partid. Decizia vine după formarea coaliţiei PNL-PSD-UDMR. Anterior, pe 12 noiembrie, conducerea restrânsă a liberalilor a decis excluderea fostului şef de partid, însă decizia finală ar fi urmat să fie luată de Consiliul Politic Naţional al formaţiunii.

Citește și: Marcel Ciolacu anunță miniștrii social-democrați, după ce PSD a bătut palma cu PNL pentru noul Guvern: Dâncu la Apărare, Câciu la Finanțe

 

Citește și…

Bombă totală despre certificatul verde! Este răsturnare totală de situație: La noi nu se poate! E ilegal! Șoc total în România

Benone Sinulescu și-a făcut testamentul încă din… Iată cine va moșteni întreaga avere: „Avem familii mari”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV