Florin Cîțu a devenit al doilea om în stat. Anca Dragu, revocată de la şefia Senatului, acuză „tirania majorităţii”

Florin Cîțu a devenit al doilea om în stat. Anca Dragu, revocată de la şefia Senatului, acuză „tirania majorităţii”

Florin Cîțu a devenit al doilea om în stat. Florin Cîţu, susţinut de PNL, PSD şi UDMR, este noul preşedinte al Senatului. El a câştigat în faţa Ancăi Dragu, propunerea grupului USR.

Anca Dragu a fost revocată de la şefia Senatului. Revocarea, solicitată de noua majoritate PNL-PSD-UDMR, s-a făcut prin vot secret, cu cartele. Au fost înregistrate 82 de voturi ‘pentru’, 24 ‘împotrivă’ (USR) şi 9 abţineri (AUR).Alte Articole

Smiley și Gina Pistol se despart?! Câți bani ar trebui să …

Încă un senator demisionează din PNL: „Ceea ce faceţi …Ministerul Finanţelor, detalii despre acţiunea de control de …

Senatorii PNL, PSD şi UDMR au depus o solicitare de revocare Ancăi Dragu din funcţia de preşedinte al Senatului. Senatorul PNL Alina Gorghiu a anunţat că Florin Cîţu este susţinut de grupul PNL pentru funcţia de preşedinte al Senatului.

Alina Gorghiu a explicat că solicitarea de revocare se va supune votului secret, cu cartele, în plenul Senatului, urmând ca ulterior un viitor Birou Permanent va trebui să convoace un nou plen, pentru că funcţia de preşedinte al Senatului va deveni vacantă, după revocarea Ancăi Dragu.

”Este un vot care ţine cont de realitatea politică de la acest moment, de actuala configuraţie politică. Vreau să precizez de la început că nu este vreo pedeapsă, sancţiune pentru preşedintele în funcţie, ci este o chestiune firească, de normalitate, atunci când se schimbă configuraţia politică, majoritatea, este democratic ca acea majoritate să îşi poată desemna preşedintele”, a explicat Gorghiu, citată de news.ro.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, noul preşedinte al Camerei Deputaţilor

Senatoarea PNL a spus că solicitarea se bazează pe articolul 64 din Constituţie şi Regulamentul Senatulu, precum şi o decizie a CCR cu nr 601 care spune că, atunci când nu există o reglementare la nivelul Senatului (…) atunci se aplică prevederile din Constituţie”.

”Vom derula, în cursul zilei, o nouă procedură de vot în plen, cu buletine de vot, pentru a putea vota noul preşedinte al Senatului”, a mai spus Gorghiu.

Anca Dragu acuză „tirania majorităţii” pentru instalarea lui Florin Cîţu la şefia Senatului

Asistăm, în aceste momente, la ceea ce se cheamă „tirania majorității”. PNL-PSD încalcă astăzi flagrant Constituția, ca să îl instaleze în funcția de președinte al Senatului pe Florin Cîțu.

Florin Cîţu, propunerea PNL pentru şefia Senatului

Alina Gorghiu a spus că grupul PNL îl susţine pe Florin Cîţu pentru şefia Senatului. De altfel, Florin Cîţu va avea susţinerea parlamentarilor PNL, PSD şi UDMR.

Citeşte şi: Vasile Dîncu anunţă un protocol strict al coaliţiei PNL-PSD-UDMR. Cum ar putea Nicolae Ciucă să demită un ministru social-democrat

 

Citește și…

VESTE ȘOC DESPRE ALEXANDRU ARȘINEL. Anunțul cumplit venit chiar acum! ESTE ȘOC TOTAL

Benone Sinulescu și-a făcut testamentul încă din… Iată cine va moșteni întreaga avere: „Avem familii mari”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV