Lista de miniştri a guvernului Ciucă este depusă marţi în Parlament. PSD l-a schimbat pe Humelnicu şi nu a decis încă vicepremierul

Lista de miniştri a guvernului Ciucă este depusă marţi în Parlament. PSD l-a schimbat pe Humelnicu şi nu a decis încă vicepremierul

UPDATE: PSD enunţă la propunerea pentru Ministerul Economiei, senatorul Marius Humelnicu, propus de filiala PSD Galaţi, condusă de Dan Nica. O şedinţă a partidului va avea loc la ora 16.00, în care se va definitiva lista miniştrilor, inclusic postul de vicepremier şi cel de Secretar General al Guvernului. Pentru postul de la Ministerul Economiei a mai fost vehiculat şi Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al partidului.

„Am decis să renunț la nominalizarea pentru funcția de ministru al Economiei din motive personale și să continui să sprijin îndeplinirea Programului de guvernare din Parlament. Vreau să le mulțumesc colegilor mei din organizația PSD Galați pentru onoarea de a mă propune în funcția de ministru al Economiei și colegilor mei din partid”, a spus Humelnicu.Alte Articole

În 2011, Oana Mareș a fost prinsă de Augustin Viziru (soțul …

Claudiu Năsui: „Bucureştenii vor plăti bani mulţi ca …Florin Cîţu îşi ameninţă colegii care îl critică şi …

În cursul dimineţii zilei de marţi, social-democraţii se reunesc într-o altă şedinţă a Consiliului Naţional, pentru a definitiva propunerea de vicepremier PSD şi secretarul general al Guvernului, singurele funcţii rămase neacoperite.

Consiliul Politic Naţional al Partidului Social Democrat validează lista miniştrilor PSD din Cabinetul condus de Nicolae Ciucă. Mai sunt două restanţe, vicepremierul PSD şi secretarul general al Guvernului. Marcel Ciolacu a anunţat că va lua o decizie, în privinţa celor două nume şi o va anunţa marţi. Potrivit surselor din interiorul PSD, Adrian Câciu, cel propus pentru Ministerul Finanțelor Publice, ar fi varianta agreată atât de Marcel Ciolacu cât și de Paul Stănescu pentru a prelua funcția de vicepremier.

La această oră are loc o întâlnire în biroul președintelui Camerei Deputaților, între Marcel Ciolacu, Paul Stănescu și Sorin Grindeanu.

În partid au fost nemulţumiri legate de postul de vicepremier, care ar urma să fie deţinut de Sorin Grindeanu, propus la Ministerul Transporturilor. Gabriela Firea a transmis în partid că nu este mulţumită de ministerul Familiei şi ar dori postul de vicepremier fără portofoliu.

Marcel Ciolacu a anunţat, luni seară, că el este cel care va decide cine deţine această funcţie care, în structura Guvernului, aparţine preşedintelui PSD, dar pe care el nu o doreşte. Preşedintele PSD îşi va depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor.

Citeşte şi: Vasile Dîncu, primele declaraţii după ce a fost propus la MApN: „Vreau să aduc un plus pe care îl poate aduce un civil expert în comunicare”

„În vechea coaliţie funcţiile de vicepremier au fost ocupate de către preşedinţii de partide, fără portofoliu, ca să fie cu toţii. PNL a dat prim-ministrul prin preşedintele Florin Cîţu, domnul Kelemen Hunor, vicepremier, domnul Dan Barna, vicepremier. De aceea, mi-am permis să cer colegilor mei acest vot, deoarece acea funcţie, dacă ar fi fost într-o normalitate, ar fi revenit preşedintelui partidului, dacă nu ar fi fost prim-ministru. Am cerut acest lucru, ca astăzi, prin discuţii individuale cu mai mulţi dintre colegi să iau hotărârea cea mai bună. Astăzi voi lua hotărârea, împreună cu colegii mei o să mă sfătuiesc, până mâine dimineaţă se va şti acest lucru. Cu certitudine, va fi un vicepremier cu portofoliu”, afirma, luni, Ciolacu, la finalul şedinţei Comitetului Politic Naţional al PSD.

Iniţial, PSD a anunţat că marţi seară va prezenta, la Parlament, la ora 18.00, programul de guvernare al noului Guvern, evenimentul fiind amânat pentru miercuri, la ora 19:00.

După depunerea listei Guvernului şi a programului de guvernare în Parlament, se va stabili calendarul audierii miniştrilor şi votul din plenul reunit, care va fi joi.

Atât PSD, cât şi PNL au validat lista miniştrilor propuşi.

Miniştrii propuşi de PSD:

Ministerul Finanţelor – Adrian Câciu

Ministerul Apărării – Vasile Dîncu

Ministerul Economiei – Marius Humelnicu

Ministerul Tineretului şi Familiei – Gabriela Firea

Ministerul Transporturilor – Sorin Grindeanu

Ministerul Agriculturii – Adrian Chesnoiu

Ministerul Sănătăţii – Alexandru Rafila

Ministerul Muncii – Marius Budăi

Ministerul Culturii – Lucian Romaşcanu

Miniştrii propuşi de PNL:

Ministerul Justiţiei – Cătălin Predoiu

Ministerul Fondurilor Europene – Dan Vîlceanu

Ministerul Energiei- Virgil Popescu

Ministerul de Interne- Lucian Bode

Ministerul de Externe- Bogdan Aurescu

Ministerul Educaţiei – Sorin Cîmpeanu

Ministerul Digitalizării – Florin Roman

Ministerul IMM-urilor şi Turismului – Constantin Cadariu

Citeşte şi: USR dă de pământ cu liberalii după ce ministerele PSD au de două ori mai mulți bani decât cele ale PNL: O nouă mare victorie!

Citește și…

VESTE ȘOC DESPRE ALEXANDRU ARȘINEL. Anunțul cumplit venit chiar acum! ESTE ȘOC TOTAL

Benone Sinulescu și-a făcut testamentul încă din… Iată cine va moșteni întreaga avere: „Avem familii mari”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV