Soţul Angelei Merkel îi numeşte „leneşi” pe germanii nevaccinaţi. „E surprinzător că o treime din populaţie nu respectă dovezile ştiinţifice”

Soţul Angelei Merkel îi numeşte „leneşi” pe germanii nevaccinaţi. „E surprinzător că o treime din populaţie nu respectă dovezile ştiinţifice”

Joaquim Sauer, care a fost până la pensionarea sa din anul 2017 profesor de chimie cuantică la Universitatea Humboldt din Berlin şi este considerat unul dintre cercetătorii de top din acest domeniu, a evitat să discute subiecte politice în timpul celor 16 ani în care soţia lui a deţinut funcţia de cancelar al Germaniei. De asemenea, el nu a acceptat să joace rolul de consort al unei personalităţi politice, refuzând să o însoţească pe Angela Merkel în majoritatea vizitelor ei oficiale şi limitându-şi declaraţiile publice la cercetările sale ştiinţifice şi la pasiunea lui pentru operele compozitorului Richard Wagner, scrie Reuters.

Aflat în această săptămână la Torino pentru a fi inclus în Academia de Ştiinţe din Italia, Joachim Sauer a abordat, pe scurt, o chestiune care a dominat ultimii doi ani din mandatul de cancelar al soţiei sale.Alte Articole

În 2011, Oana Mareș a fost prinsă de Augustin Viziru (soțul …

Oraşul care va avea primul metrou din lume alimentat cu energie …Bază militară a SUA din Siria, ţinta unui atac cu rachete. …

„Este surprinzător că o treime din populaţie nu respectă dovezile ştiinţifice. Acest fapt se datorează, parţial, leneviei şi comodităţii germanilor„, a declarat el într-un interviu acordat cotidianului italian La Repubblica.

„Celălalt grup (de germani nevaccinaţi, n.r.) este constituit din persoane care respectă o convingere personală, un fel de reacţie ideologică la ceea ce ei consideră o dictatură a vaccinării„, a deplâns soţul Angelei Merkel, precizând că această stare de fapt se manifestă „pentru toate nivelurile de educaţie, inclusiv pentru universitari, medici şi oameni de ştiinţă”.

Vorbind despre „respingerea cunoştinţelor ştiinţifice” de către nevaccinaţi, Joachim Sauer consideră că „această atitudine a existat probabil dintotdeauna la anumite persoane, dar ea nu a fost niciodată atât de evidentă ca acum”.

„Cu toate acestea, asistăm în prezent la un mare succes al ştiinţei. Nimeni nu ar fi pariat că vom avea un vaccin într-un timp atât de scurt. A fost un miracol„, a adăugat el, cu câteva zile înainte de încheierea mandatului de 16 ani al cancelarului Angela Merkel.

Citeşte şi Un reputat medic spune că vaccinarea obligatorie şi certificatul verde nu sunt posibile în România: „Ştiu foarte bine ce este în Germania şi Franţa. La noi nu se poate”

Cel de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19 este şi cel mai sever în Germania, unde spitalele încep să se umple cu pacienţi nevaccinaţi, iar protecţia oferită de primele vaccinări începe să se diminueze.

În Germania, precum şi în Austria, rata de vaccinare cu schemă completă este de circa 68%, mult mai mică decât cele înregistrate în alte ţări din vestul Europei, precum Marea Britanie, Franţa, Spania, Italia şi Portugalia.

Mulţi experţi în politici de sănătate publică consideră că această diferenţă a fost cauzată de dezinformările legate de presupusele pericole generate de vaccinurile anti-COVID-19. Joachim Saeur consideră că diferenţa dintre Germania şi alte ţări europene privind vaccinarea subliniază importanţa programelor care vizează atragerea tinerilor către cariere în domenii ştiinţifice. „Ştiinţa este importantă şi ar fi bine ca tot mai mulţi tineri să i se dedice„, a adăugat soţul Angelei Merkel.

Citește și…

VESTE ȘOC DESPRE ALEXANDRU ARȘINEL. Anunțul cumplit venit chiar acum! ESTE ȘOC TOTAL

Benone Sinulescu și-a făcut testamentul încă din… Iată cine va moșteni întreaga avere: „Avem familii mari”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV