Cristian Ghinea, despre renegocierea PNRR: „Ar trebui motive bine întemeiate şi o argumentare solidă. Până la 31 decembrie am putea folosi 1,2 miliarde de euro”

Cristian Ghinea, despre renegocierea PNRR: „Ar trebui motive bine întemeiate şi o argumentare solidă. Până la 31 decembrie am putea folosi 1,2 miliarde de euro”

Afirmațiile lui Cristian Ghinea vin după ce preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat pe 16 noiembrie că europarlamentarii PSD şi PNL discută deja cu reprezentanţii Uniunii Europene cu privire la optimizarea PNRR.

Ghinea consideră că motivele invocate de PSD pentru un astfel de demers sunt „fanteziste” şi anunţă că oficialii de la Bruxelles cer motive bine întemeiate pentru o eventuală renegociere.Alte Articole

În 2011, Oana Mareș a fost prinsă de Augustin Viziru (soțul …

Raluca Turcan: „Azi s-a anunţat că, imediat după învestirea …Miniştrii Guvernului Ciucă sunt audiaţi miercuri în comisiile …

„Altfel, PNRR-ul a fost negociat de către mine şi de către Florin Cîţu cu intenţia fermă şi cu bună credinţă să îl aplicăm. Nu au fost chestiuni aberante acolo. Până la 31 decembrie anul ăsta trebuie să fie gata sistemul informatic. Mai trebuie semnate nişte acorduri cu Banca Europeană de Investiţii şi cu Fondul European de Investiţii până la 31 decembrie, cred că am putea folosi 1,2 miliarde de euro, bani rapid care intră în economia românească în zona privată”, a declarat fostul ministru al Proiectelor Europene la Digi24.

Cristian Ghinea: „Comisia Europeană a răspuns şi la ce înseamnă motive bine întemeiate şi a zis dacă se întâmplă o catastrofă naturală”

El a susţinut că autorităţile române trebuie să facă cerere de plată şi primii bani vor ajunge în ţară încă de anul acesta.

Fostul ministru a afirmat că nu este posibilă o renegociere a PNRR, idee avansată de către preşedintele PSD Marcel Ciolacu, decât în situaţii bine fundamentate. El a acuzat PSD că invocă „motive fanteziste” de renegociere, arătând că din astfel de motive nu se face renegocierea.

„În regulament spune că un stat membru trebuie să ceară, trebuie să fie fundamentat. Ca să se întâmple acuma o renegociere trebuie să fie o argumentare solidă şi nişte motive bine întemeiate. Comisia Europeană a răspuns la o solicitare de presă şi la ce înseamnă motive bine întemeiate şi a zis dacă se întâmplă o catastrofă naturală. Aşa, că domnul Ciolacu spune că el nu vrea să aplice ceva ce a negociat Ghinea, de parcă am negociat la mine în debara, eu am negociat ca ministru al Guvernului României, împreună cu restul Guvernului”, a adaugat Cristian Ghinea.

Citeşte şi: Raluca Turcan dă înapoi în războiul cu Florin Cîțu: Nu cred că voi fi exclusă din partid. Nu și-a propus nimeni să îl schimbe pe președintele PNL!

Citește și…

VESTE ȘOC DESPRE ALEXANDRU ARȘINEL. Anunțul cumplit venit chiar acum! ESTE ȘOC TOTAL

Benone Sinulescu și-a făcut testamentul încă din… Iată cine va moșteni întreaga avere: „Avem familii mari”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV