Gazprom transmite Republicii Moldova că în 48 de ore îi sistează livrările de gaze dacă nu achită plăţile scadente

Gazprom transmite Republicii Moldova că în 48 de ore îi sistează livrările de gaze dacă nu achită plăţile scadente

Compania rusă este „extrem de dezamăgită” de neîndeplinirea de către Republica Moldova a obligaţiilor contractuale, a transmis Gazprom, potrivit portalului deschide.md.

Reprezentantul companiei ruse, Serghei Kuprianov, a declarat la postul de televiziune „Rossia 24” că Gazprom a acceptat anterior condiţiile Republicii Moldova la semnarea noului contract de livrare a gazelor naturale, doar că în document se regăsea o prevedere „esenţială şi importantă”, aceea că Republica „Moldova achită în timp plăţile curente pentru gazul livrat”, precizează sursa citată.Alte Articole

În 2011, Oana Mareș a fost prinsă de Augustin Viziru (soțul …

Accident grav în Brazilia. Cel puţin 30 de persoane rănite …Explozie devastatoare la o fabrică de armament, lângă Belgrad …

„Termenul de achitare este 22 noiembrie. Plata nu a fost făcută. În acest sens, Gazprom a notificat partea moldovenească că în decurs de 48 de ore va fi sistată livrarea gazelor naturale”, a avertizat reprezentantul companiei ruse.

Citeşte şi: Incendiu într-un autobuz din Bulgaria. Cel puţin 45 de persoane au decedat

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, marţi, că ţara pe care o reprezintă a simţit mereu, în 2021, „umărul României alături”, lucru care a ajutat-o să treacă prin crize mai uşor şi să înceapă construcţia unui viitor mai bun.

„Importante sunt investiţiile româneşti în Republica Moldova, dar şi deschiderea pieţei româneşti pentru producătorii noştri. România este de mai mulţi ani partenerul nostru comercial cel mai important. Spre România merg cele mai multe dintre exporturile noastre. Ne dorim ca acest parteneriat să crească, iar noi vom avea grijă, inclusiv prin reformele din justiţie, să facem din Republica Moldova un loc sigur şi atractiv pentru investiţii. Vreau să transmit mesaj pentru investitori: Republica Moldova se schimbă, statul nostru va deveni mai eficient, mai transparent, mai prietenos cu afacerile, aşa că vă aşteptăm să veniţi în Republica Moldova”, a declarat Maia Sandu, la Palatul Cotroceni, la finalul întâlnirii cu preşedintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Fostul dictator militar sud-coreean Chun Doo-hwan a murit la 90 de ani

Citește și…

A MURIT ACUM! Anunt socant in miez de noapte! Toată țara e în stare de șoc. E doliu național

Benone Sinulescu și-a făcut testamentul încă din… Iată cine va moșteni întreaga avere: „Avem familii mari”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV