Marcel Ciolacu, la Şedinţa Solemnă de 1 Decembrie a Parlamentului: „Prin maturitate şi responsabilitate, am pus punct haosului politic. Avem datoria de a colabora”

Marcel Ciolacu, la Şedinţa Solemnă de 1 Decembrie a Parlamentului: „Prin maturitate şi responsabilitate, am pus punct haosului politic. Avem datoria de a colabora”

Printre cei invitaţi să ţină discursuri la şedinţa solemnă, pe lângă Marcel Ciolacu, potrivit memorandumului intern discutat în Birourile permanente reunite ale Camerei şi Senatului, a fost şi şeful statului Klaus Iohannis, care nu a fost prezent miercuri în Legislativ.

„Sărbătorirea a 103 ani de la unirea într-un singur stat a românilor din vechiul Regat, Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş ne găseşte astăzi la finalul unei crize politice. Am reuşit să punem punct haosului politic prin maturitate şi responsabilitate. Am reuşit să punem bazele unei coaliţii puternice de guvernare. Eforturile depuse pe părinţii Marii Uniri, faptul că au lăsat deoparte ceea ce îi despărţea şi s-au concentrat pe ceea ce unea ar trebui să fie o sursă de inspiraţie pentru întreaga clasă politică actuală, mai ales în această perioadă dificilă, în care crizele sanitară, economică, socială şi politică au afectat vieţile tuturor românilor.Alte Articole

În 2011, Oana Mareș a fost prinsă de Augustin Viziru (soțul …

Florin Roman, ministrul propus al Digitalizării: „Menţinem …Noi detalii despre taxa auto. Dan Vîlceanu: Trebuie gândit …

Întreaga clasă politică are datoria să stabilizeze România în perioada care vine, indiferent de mizele politice sau electorale. Această zi de sărbătoare ne aminteşte că avem datoria de a colabora între noi. Este o datorie faţă de români şi faţă de România”, a transmis Ciolacu, potrivit Agerpres.

Marcel Ciolacu: „Istoria ne cheamă să acţionăm pentru viitorul nostru, al copiilor noştri, pentru România”

El a evidenţiat că trebuie să se renunţe la orgoliile şi interesele politice.

„Istoria ne cheamă la fapte. E consemnat în actul de convocare a Adunării Naţionale de la Alba Iulia. Unirea tuturor românilor a fost posibilă datorită unor împrejurări istorice pe care conducătorii de atunci ai ţării au ştiut să le valorifice pentru binele României. Doar Unirea nu ar fi fost posibilă fără jerfa celor care au plătit cu sângele pe frontul de luptă, cărora le cinstim memoria şi care merită pe deplin recunoştinţa noastră.

Cred cu tărie, însă, că cel mai potrivit omagiu este acela de a acţiona cu înţelepciune, dedicare, lăsând orgoliile şi interesele politice deoparte, pentru că astăzi, ca şi atunci, istoria ne cheamă să acţionăm pentru viitorul nostru, al copiilor noştri, pentru România”, a completat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis şi Florin Cîţu, marii absenţi de la şedinţa solemnă din Parlament dedicată Zilei Naţionale a României

Citește și…

A MURIT ACUM! Anunt socant in miez de noapte! Toată țara e în stare de șoc. E doliu național

Benone Sinulescu și-a făcut testamentul încă din… Iată cine va moșteni întreaga avere: „Avem familii mari”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV