Raluca Turcan: „Azi s-a anunţat că, imediat după învestirea guvernului, se trece la alimentarea bugetului de asigurări sociale. Asta confirmă tot ce am spus”

Raluca Turcan: „Azi s-a anunţat că, imediat după învestirea guvernului, se trece la alimentarea bugetului de asigurări sociale. Asta confirmă tot ce am spus”

Raluca Turcan afirmă că a primit cu nemulţumire decizia ca bugetul Ministerului Muncii să fie rectificat negativ şi că a făcut aproape zilnic demersuri oficiale sau informale pentru rezolvarea problemelor financiare ale ministerului.

„Faptul că astăzi s-a anunţat că după învestirea Guvernului, în prima şedinţă, se va realiza rectificarea bugetară şi se intră în calendarul de alimentare a bugetului Ministerului Muncii şi a bugetului de asigurări sociale pentru a plăti în luna decembrie pensiile şi alocaţiile, confirmă tot ceea ce am spus. Aşadar, aici nu mai este cuvântul meu contra altor opinii care au mai fost exprimate în spaţiul public, e un lucru confirmat deja de cei care vor veni la Guvern. De ce au fost bani luaţi la rectificarea bugetară? Nu ştiu, sincer, nu ştiu”, a afirmat Raluca Turcan, marţi seară, la Digi 24.Alte Articole

În 2011, Oana Mareș a fost prinsă de Augustin Viziru (soțul …

Miniştrii Guvernului Ciucă sunt audiaţi miercuri în comisiile …Strategia PSD-PNL-UDMR pentru Mediu: 56.000 ha împădurite, …

Ea a declarat că a aflat „după anunţul public” faptul că la rectificarea bugetară trecută ministerul pe care îl conducea şi care avea cea mai bună execuţie bugetară, de 97%, a pierdut bani.

„Asta a fost situaţia atunci. Am înţeles, pot să înţeleg. Într-o echipă guvernamentală există calcule care pot să transceadă, să spunem, viziunii unui ministru”, a adăugat Turcan.

Raluca Turcan: „S-a luat o parte din subvenţia pe care o primea bugetul de asigurări sociale. Am făcut demersuri aproape în fiecare zi”

Ea a menţionat că a primit cu nemulţumire decizia ca bugetul Ministerului Muncii să fie rectificat negativ şi că a făcut aproape zilnic demersuri oficiale sau informale pentru rezolvarea problemelor financiare ale ministerului.

„Eu am această îngrijorare cu privire la finanţarea obligaţiilor noastre din momentul rectificării bugetare, când pur şi simplu s-au luat acei trei miliarde de lei de la Ministerul Muncii, de fapt, s-a luat o parte din subvenţia pe care o primea bugetul de asigurări sociale, pentru că partea de contribuţii nu asigură plata întreagă a cheltuielilor. Şi am încercat să ţin această îngrijorare cât mai mult posibil. Mai mult decât atât, cred că am parcurs toate etapele şi instituţionale şi informale. Am foarte multe adrese către Ministerul Finanţelor, am o propunere de Hotărâre de Guvern care mi-a fost restituită ca fiind neavizată pentru că nu existau bani în fondul de rezervă. Au fost demersuri pe care le-am făcut instituţional aproape în fiecare zi”, a adăugat Raluca Turcan.

Citeşte şi: Miniştrii Guvernului Ciucă sunt audiaţi miercuri în comisiile parlamentare de specialitate. Votul va fi dat joi, în plenul reunit al Camerelor – DOCUMENT

Citește și…

VESTE ȘOC DESPRE ALEXANDRU ARȘINEL. Anunțul cumplit venit chiar acum! ESTE ȘOC TOTAL

Benone Sinulescu și-a făcut testamentul încă din… Iată cine va moșteni întreaga avere: „Avem familii mari”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV