Cum să promovezi oferirea de cadouri sănătoasă şi profesională la locul de muncă

Cum să promovezi oferirea de cadouri sănătoasă şi profesională la locul de muncă

Promovarea unei culturi sănătoase și profesionale a oferirii de cadouri la locul de muncă este un obiectiv cu adevărat admirabil, mai ales în perioada sărbătorilor. Când este cazul, cadourile pot aduce întregul birou împreună, iar asta, de obicei, funcționează pentru a crea o echipă mai eficientă.

Cu toate acestea, oferirea de cadouri la locul de muncă poate deveni toxică dacă nu este ghidată cu atenție, iar angajații pot începe să se simtă inconfortabil.Alte Articole

Cornel Palade a recunoscut motivul rupturii de Romică Țociu. …

Amestecul minune care te ajută să slăbeşti 10 kilograme. …Fiul Adrianei Bahmuţeanu a încercat să se sinucidă. Dezvăluirile …

În acest articol, vei afla despre ce poți face pentru a dezvolta și ghida obiceiuri adecvate la birou:

Fiecare birou este diferit, la fel și fiecare cultură a cadourilor corporative, așa că nu trebuie să stabilești reguli stricte și rapide. Mai degrabă trebuie să iei în considerare metode de încercare ale etichetei adecvate, astfel încât nimeni să nu se simtă inconfortabil cu colegii sau șefii lor.

S-ar putea să te întrebi dacă este sau nu etic să oferi cadouri în timp ce faci afaceri. Da, este etic. Dar, ca în toate lucrurile, este etic în anumite limite. Cadourile nu ar trebui să fie oferite cu intenția de a-ți manipula, linguși, domina sau tachina cu cruzime colegii.

Și cadourile nu ar trebui să fie solicitate aproape niciodată. De regulă, oferirea de cadouri este și nu ar trebui să fie niciodată obligatorie.

Motivul principal pentru a avea o cultură sănătoasă a oferirii de cadouri este acela de a spori rezultatele strategice ale muncii, pentru a crea coeziune în grup.

Și pentru că schimbul de cadouri are loc adesea în perioada sărbătorilor, organizarea unei petreceri cu Moș Crăciun este un context potrivit pentru oferirea de cosuri cadou pentru Craciun de pe boutiquecadeaux.ro, când este alocat timp pentru schimb și în care fiecare dă și primește în mod egal.

De asemenea, cadourile sunt oferite și la alte sărbători și la zilele de naștere ale angajaților. În afară de aceste momente, oferirea de cadouri este minimă.

Acest lucru ar putea fi potrivit pentru majoritatea locurilor de muncă. Dar poți face și alte lucruri pentru a încuraja dăruirea complet gratuită și profesională între ocaziile speciale, așa cum faci lucruri pentru a menține atmosfera plăcută în general între colegi.

De exemplu, ce poți să faci și să nu faci pentru colegi:

 

Nu da cadouri din alt motiv decât pentru a arăta valoarea din munca și timpul lor;

Fii personal, dar nu prea personal;

Respectă toate politicile privind acordarea de cadouri stabilite de companie;

Nu oferi cadouri care să distrugă numele afacerii tale (s-ar putea să fii într-un loc de muncă sau într-un departament care nu-ți place, dar nu aduce acest tip de negativitate într-o oportunitate ca cineva să simtă valoare personală);

Oferă ceva care persoana poate folosi sau de care poate să se bucure;

Când ai îndoieli, optează pentru un cadou de grup împreună cu restul echipei;

 

Pentru șefii care oferă cadouri angajatilor:

 

Ia în considerare modul în care cadoul va comunica nu doar destinatarului, ci și întregului birou;

Menține atmosfera profesională sau corporativă la locul de muncă;

Nu te așteptați niciodată la un cadou înapoi;

Dăruiește doar cu ocazii speciale, cum ar fi sărbători și zile de naștere, sau cu ocazia unor realizări precum vânzări mari sau progrese în companie;

Evită să faci un spectacol și nu face cadoul prea personal;

O regulă generală bună poate fi să oferi un cadou care este legat de muncă sau de afaceri.

 

În concluzie, depinde de tine să decizi care este cu adevărat politica potrivită pentru oferirea de cadouri la locul tău de muncă, pentru a menține ciclul schimbului de cadouri într-un echilibru sănătos.

Citește și…

A MURIT CHIAR ACUM! Toată țara e în lacrimi. Se simțea rău

Benone Sinulescu și-a făcut testamentul încă din… Iată cine va moșteni întreaga avere: „Avem familii mari”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV