NFT, cuvântul anului 2021 în dicţionarul Collins: „Rămâne de văzut dacă va avea o influenţă de durată”

NFT, cuvântul anului 2021 în dicţionarul Collins: „Rămâne de văzut dacă va avea o influenţă de durată”

NFT, cuvântul anului 2021 în dicţionarul Collins. Vânzarea unor astfel de certificate, precum videoclipul „Charlie Bit My Finger”, codul sursă original pentru World Wide Web (www) şi „Everydays: the First 5.000 Days”, colaj semnat de artistul american Beeple (Mike Winkelmann), a însemnat sume mari în licitaţiile de anul acesta.

NFT, cuvântul anului 2021 în dicţionarul CollinsAlte Articole

Andreea Mantea, bătută și supusă la umilințe greu de imaginat! …

Lidl, noi surprize pentru clienţi. Ce primeşti GRATIS dacă …Rectificarea bugetară dă cu minus: veniturile, mai mici decât …

Un reprezentant al Collins Dictionary a spus că este „neobişnuit” pentru o abreviere să înregistreze o astfel de creştere în utilizare.

„Dacă NFT va avea o influenţă de durată rămâne de văzut, dar prezenţa ei bruscă în conversaţii în lume o face clar să fie cuvântul anului pentru noi”, a declarat Alex Beecroft, citează BBC.

NFT este unul dintre cele trei cuvinte legate de tehnologie care au fost adăugate în lista noilor cuvinte Collins, pe lângă „crypto”, forma prescurtată a cuvântului criptomonedă, şi „metaverse”, care descrie o lume virtuală tridimensională.

Citeşte şi: Prima înregistrare cu Dan Diaconescu, după 7 ani. NFT viral cu patronul OTV

Cuvântul anului 2020 ales de Collins Dictionary a fost „lockdown” (carantină, n.r.), iar infuenţa pandemiei asupra limbii engleze rămâne puternică. Au mai fost incluse anul acesta „pingdemic”, după regulile de autoizolare, „hybrid working” şi „double-vaxxed”.

Alte cuvinte nou introduse sunt „climate anxiety” – care reflectă îngrijorarea oamenilor cu privire la schimbarea climei şi percepţia că lipseşte acţiunea pentru combaterea efectelor acesteia; „neopronoun” – cuvinte care servesc drept pronume, dar, spre deosebire de „el” şi „ea”, nu au gen; „cheugy” – termen care descrie şi respinde ceva ca fiind demodat, scrie News.ro.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de The Guardian (@guardian)

Citește și…

A MURIT CHIAR ACUM! Toată țara e în lacrimi. Se simțea rău

El i-a împușcat pe soții Ceaușescu! După 32 de ani, fostul militar recunoaște ce s-a întâmplat, de fapt, pe 25 decembrie 1989. „Am fost adunați la ora 9.00 dimineaţa şi comandantul unității a spus că pentru o misiune de grad…

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV