Gabriela Firea îl desfiinţează pe Nicuşor Dan pentru că n-a plătit datoriile către ELCEN. „A avut un guvern prietenos. În acest caz, cum să nu-ţi plăteşti facturile?”

Gabriela Firea îl desfiinţează pe Nicuşor Dan pentru că n-a plătit datoriile către ELCEN. „A avut un guvern prietenos. În acest caz, cum să nu-ţi plăteşti facturile?”

În prezent ministru al Familiei, Gabriela Firea a aflat în urma unei „discuţii informale la Guvern că Primăria Capitalei are „şapte luni de neplată” către Elcen, motiv pentru care compania a anunţat că va intra în „incapacitate de plată” din cauza datoriilor PMB.

„Astăzi, cei 21 de consilieri generali ai PSD au oprit dorinţa domnului Nicuşor Dan de a creşte facturile la agentul termic cu 70%, dumnealui a venit în Consiliul General cu un proiect care, dacă era aprobat cu privire la preţul gigacaloriei, facturile creşteau cu 70%, urmând ca ulterior domnia sa prin promisiune să obţină sau nu de la Guvern anumite sume de bani care nu ştiu în baza căror legi poate să le solicite, câtă vreme primeşte acea cotă lunară care e mult mai mare decât cea pe care o primeam eu când eram primar general.Alte Articole

Cornel Palade a recunoscut motivul rupturii de Romică Țociu. …

Ion Iliescu răscolește sertarele comunismului și-l acuză …Gabriela Firea, atac la Violeta Alexandru: E invidioasă! Are …

Dacă în ceea ce mă priveşte am avut luni în care am primit doar 180 de milioane de lei, 200 de milioane, 220, 230, dumnealui a avut luni de zile, pentru că a avut un guvern prietenos – guvernul coaliţiei de dreapta, un an de zile – a avut luni în care a primit şi 400 de milioane de lei. În acest caz, cum să nu-ţi plăteşti facturile datorate? Cum de a acumulat şapte luni datorii către Elcen?”, a declarat Gabriela Firea, vineri seară, la Antena 3, conform News.ro.

Citeşte şi: Gabriela Firea, atac la Violeta Alexandru: E invidioasă! Are ieșiri nedemne de o doamnă!

Ministrul Familiei a precizat că este „datoria Primăriei Capitalei să găsească soluţiile juridice şi financiare pentru a subvenţiona agentul termic”:

„Aşa cum atât eu, cât şi toţi foştii primari am găsit soluţiile şi financiare şi juridice pentru a plăti această subvenţie de peste 60% din agentul termic, nu înţeleg de ce noul primar dă vina permanent pe foştii primari, pe Guvern, pe Consiliul General, pe Termoenergetica. Atunci dumnealui e sau nu e primar general? Primarul găseşte soluţii”, a susţinut fostul edil al municipiului Bucureşti.

De asemenea, Gabriela Firea a mai afirmat că, prin neplata facturilor către Elcen, Primăria Capitalei „blochează un circuit financiar al statului şi blochează alte instituţii ale statului”.

Reacţia Gabrielei Firea vine în contextul în care primarul general Nicuşor Dan a propus în şedinţa CGMB ca din 1 decembrie, preţul pentru gigacalorie plătit de bucureşteni să fie de 280 de lei.

PNL şi PMP au fost de acord cu această propunere, dar USR şi PSD s-au opus. ”Până la o nouă hotărâre de Consiliu General, care să stabilească tarifele pentru populaţie, bucureştenii vor plăti cât plătesc din 2011, adică 164 de lei pe gigacalorie”, a afirmat el, adăugând că speră că Guvernul va veni la rândul lui cu un sprijin în privinţa subvenţiei.

Citeşte şi: Ministrul Finanţelor, atac dur la adresa lui Nicuşor Dan: „Nu avem nicio vină că nu e gospodar. A mai estimat că a doua zi după ce e ales facem duş”

Citește și…

Vestea ANULUI pentru toţi tinerii din România! Premierul Ciuca a facut anuntul : Tinerii vor fi din nou recrutați în armată. Iata cum

Benone Sinulescu și-a făcut testamentul încă din… Iată cine va moșteni întreaga avere: „Avem familii mari”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV