Primul caz suspect de infectare cu tulpina africană COVID în Germania. Primul infectat şi în Cehia

Primul caz suspect de infectare cu tulpina africană COVID în Germania. Primul infectat şi în Cehia

Un prim caz suspect de infectare cu tulpina africană COVID, Omicron, a fost detectat în Germania. Este vorba despre o persoană întoarsă recent din Africa de Sud, au anunţat sâmbătă autorităţile regionale din landul Hessa.

„Varianta Omicron, după toate probabilităţile, este deja prezentă în Germania”, a anunţat pe Twitter ministrul regional al afacerilor sociale, Kai Klose, citat de Agerpres.Alte Articole

Cornel Palade a recunoscut motivul rupturii de Romică Țociu. …

Clinica lui Gigi Becali promovează tratamente împotriva Covid-19 …Noi restricţii după apariţia tulpinii africane de COVID. Rafila: …

Citeşte şi: Noi restricţii după apariţia tulpinii africane de COVID. Şedinţă de urgenţă a CNSU. Se ia în calcul carantinarea celor care vin din Africa de Sud

Teste realizate vineri asupra unui pasager ajuns pe Aeroportul din Frankfurt şi provenit din Africa de Sud au arătat „mai multe mutaţii specifice (variantei) Omicron”, a adăugat el.

„Din cauza acestei suspiciuni puternice, persoana respectivă este în izolare la domiciliu. Analiza completă a rezultatelor este încă în derulare”, a subliniat ministrul.

Noua variantă a fost deja detectată în Europa, în Belgia. Omicron a fost de asemenea identificată în Malawi, în Israel, la o persoană venită din Malawi, în Botswana şi în Hong Kong.

Citeşte şi: Emilian Imbri atrage atenția despre tulpina africană: Orice formă de virus care nu e recunoscută de anticorpi poate cauza o adevărată catastrofă. Se poate transforma într-o pandemie fără sfârșit!

 

Primul caz de Omicron a fost detectat și în Cehia

Specialiștii cehi investighează şi un posibil caz de infectare cu noua variantă africană de coronavirus, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Daniel Köppl.

Este vorba despre o persoană care a stat mai mult timp în Namibia.

 

Ministrul sud-african al Sănătăţii: Interdicţiile de călătorie impuse Africii de Sud din Omicron sunt ”nejustificate” 

Decizia multor ţării de a interize intrarea pe teritorul lor a unor călători care provin din Africa de Sud, în urma descoperirii în această ţară a unei noi variante a noului coronavirus – omicron -, este ”nejustificată”, denunţă ministrul sud-african al Sănătăţii Joe Phaahla.

Vineri, numeroase ţări din Uniunea Europeană, precum Marea Britanie, Italia, Germania, Franţa, dar şi ţări din Asia şi SUA au anunţat că suspendă zborurile din şi spre Africa de Sud.

 

Citește și…

Vestea ANULUI pentru toţi tinerii din România! Premierul Ciuca a facut anuntul : Tinerii vor fi din nou recrutați în armată. Iata cum

Benone Sinulescu și-a făcut testamentul încă din… Iată cine va moșteni întreaga avere: „Avem familii mari”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV