Informații de ultimă oră despre primii pacienții infectați cu tulpina africană Omicron: „Se plâng de dureri în corp şi de oboseală extremă”

Informații de ultimă oră despre primii pacienții infectați cu tulpina africană Omicron: „Se plâng de dureri în corp şi de oboseală extremă”

Tulpina africană Omicron reprezintă un motiv de îngrijorare pentru oamenii de știință, în special din cauza celor peste 30 de mutații.

Medicul Angelique Coetzee, care conduce Asociaţia Medicală din Africa de Sud (SAMA), a declarat că pacienții, infectați până la acest moment cu tulpina Omicron, nu au dezvoltat forme severe de Covid, iar simptomele care predomină sunt acelea de dureri în corp și oboseală extremă.Alte Articole

Cornel Palade a recunoscut motivul rupturii de Romică Țociu. …

Raed Arafat, despre soarta românilor blocați în Africa de …Noi restricţii în România după apariţia tulpinii Omicron. …

Tot ce trebuie să ştii despre tulpina africană de coronavirus – Omicron. Explicaţiile unui profesor român din SUA

„Cei mai mulţi pacienţi se plâng de dureri în corp şi de oboseală, oboseală extremă şi acest lucru se întâmplă la persoane tinere, nu la persoanele în vârstă”, a mai spus ea.

Potrivit expertului, cazurile de infectare cu Omicron, depistate  în Africa de Sud, nu sunt grave, însă concluziile sunt încă neclare, având în vedere că studiile cu privire la această nouă variantă se află în stadiu incipient.

Coetzee a mai menționat că pacienții infectați cu Omicron nu au necesitat internare directă în spital, însă există îngrijorare cu privire la consecințele pe care tulpina ar putea să le aibă asupra persoanelor în vârstă.

Ministerul Sănătății e în alertă. Alexandru Rafila: „Se fac secvențieri la cazurile grave pentru a vedea dacă tulpina este prezentă în România”

Specialistul Angelique Coetzee a mai adăugat că simptomele infectării cu Omicron sunt neobișnuite și a precizat că a fost prima care a alertat autoritățile cu privire la o nouă variantă, după ce la cabinetul ei din Pretoria s-au prezentat mai mulți pacienți cu simptome de Covid-19 nemaiîntâlnite la alte persoane infectate.

Coetzee a fost primul medic sud-african care a alertat autorităţile în legătură cu pacienţi care au contractat o nouă variantă de COVID-19, pe 18 noiembrie, relatează HotNews.ro.

 

Citește și…

Doliu în lumea filmului din România. S-a stins fulgerător la doar 42 de ani …

Benone Sinulescu și-a făcut testamentul încă din… Iată cine va moșteni întreaga avere: „Avem familii mari”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV